avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imparteala de ascendent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imparteala de ascendent

dupa 6 ani de la decesul autorului, am gasit un testament in care s-a facut de catre acesta o imparteala de ascendent.desi s-a eliberat un certificat de mostenitor in care partile au consfiintit si un partaj, acum doresc sa se dea eficacitate testamentului.
nu stiu cum sa formulez actiunea, sa cer:
- o repunere in termenul de acceptare a atestamentului
-anularea ceretificatului de mostenitor pe motivul necunosterii testamentului si
-o actiune in constatarea faptului ca prin testament s-a facut o imparteala valabila de ascendent impreuna cu o cererre de revendicare a imobilului testat?
nu stiu exact cum sa o formulez.
ar mai fi o problema si teoria o stiu foarte bine. ma gandesc ca ma puteti ajuta cu un site in care sa gasesc practica.
testamentul e olograf dar nu e semnat. se indica in cuprinsul sau ce varsta avea in momentul in care l-a facut. as vrea sa depun la dosar si practica in sensul ca data nu este un element esential si poate rezulta si din imprejurari intrinseci testamentului. nu s-au facut alte testamente si nici nu s-a instrainat bunul respectiv.
Cel mai recent răspuns: ana24 , utilizator 15:57, 16 Iunie 2009

Actul de optiune succesorala este un act juridic irevocabil când se referă la acceptarea succesiunii şi revocabil, în anumite condiţii, atunci când se referă la renunţarea la succesiune.
in privinta testamentului olograf ,semnarea si datarea testamentului este un element esential , fiind obligatoriu sa fie datat si semnat de mina testatorului .In functie de data redactarii testamentului se poate verifica daca testatorul avea capacitatea de a testa. Cred insa ca cel mai in masura sa va lamureasca in privinta aspectelor pe care le-ati expus aici este notarul .
Actul nesemnat, chiar scris de mana defunctului, nu are valoare de testament. El poate fi privit cel mult ca un proiect pe care autorul a inteles sa nu si-l mai insuseasca.

Nu aveti nicio sansa cu acel act.
testamentul este semnat de testator. nu este datat (am gresit) dar se poate subintelege data.
stiun si eu ca fara semnatura testamentul nu are nicio valoare ..asta cred ca o stie ORICE absolvent de drept...nici chiar asa.
ana24, afirmatia mea nu avea nimic tendentios.

Pe de alta parte, nu aveam de unde sa banuiesc macar ca sunteti absolvent de drept.


:bow:
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
themis, utilizator
OK. nu e nicio problema.totusi, daca ati avut acest gen de speta, dati-mi niste sfaturi. testamentul e semnat dar nu e datt. testatoarea spune doar ca ,, fiind in varsta de 76 de ani...".

Alte discuții în legătură

Anulare testament suivil suivil In ce conditii se poate anula un testament? (vezi toată discuția)
Mostenire-testament mmxx mmxx Noi suntem 7 frati si ambii parinti au decedat. La moartea tatalui, revenind in localitate, fratele meu mi-a dat o \"foaie\" scrisa si lasata de tatal meu ... (vezi toată discuția)
Testamentul olograf ContSters134265 ContSters134265 Rog detalii despre testamentul olograf care poate sa il faca sotului supravietuitor. Multumesc. (vezi toată discuția)