avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de servitute prin uzucapiune ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de servitute prin uzucapiune ?

Parintii mei au cumparat in anul 1960 un corp de casa, si ptr. ca nu aveau acces direct la strada principala si-au facut o iesire pe o fundatura (cu acordul verbal al vecinilor).Aceasta fundatura nu are un nume, si numerele caselor sunt in continuarea str. principale de la A la G.De atunci adresa lor in buletin este la 33G,pe aceasta adresa platesc impozite,toate utilitatile, telefoane ,voteaza, etc.De curand ,cand au vrut sa se racordeze la reteaua de gaze,unul din vecini a venit cu niste documente din care reiese ca aceasta fundatura este domeniu privat, si nu da acordul firmei de gaze sa execute bransamente.Mai mult, ameninta 3 familii,ca le va interzice accesul pe fundatura,si firesc accesul la strada principala.Ce se poate face in acest caz ? Se poate invoca in instanta drept de servitute prin uzucapiune ?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:11, 14 Iunie 2009
da, uzucapiunea poate fi invocata si in cazul servitutilor .conform art. 623 Cod civil , ser­vituţile se do­bândesc şi prin posesiunea de 30 de ani.
Numai servitutiile continue si aparente, precum si cele dobandite prin just titilu, sunt supuse uzucapiunii de 30 de ani.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In cazul dumneavoastra a trecut mai mult de 30 de ani de cand folositi aceasta cale de acces, deci puteti invoca uzucapiunea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiciune aaannn aaannn Dupa cati ani se poate dobandi drepul de uzucapiciune_Am un litigiu in care reclamantul cere prin uzucapiciune dreptul de servitute de izvor,izvor aflat pe ... (vezi toată discuția)
drept de servitute dobandit prin uzucapiune? Aleximo Aleximo puteti sa-mi explicati ce inseamna drept de servitute dobandit prin uzucapiune?:help::wassat: (vezi toată discuția)
Uzucapiune ddena ddena Buna ziua, as dori sa stiu ce presupune si mai ales in ce conditii pote fi luata in seama de catre instanta. multumesc (vezi toată discuția)