avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de servitute dobandit prin uzucapiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de servitute dobandit prin uzucapiune?

puteti sa-mi explicati ce inseamna drept de servitute dobandit prin uzucapiune?:help::wassat:
In cazul servitutiilor , uzucapiunea e cea de lunga durata , de 30 de ani .
Spre exemplu , servitutiile continue si aparente pot fi dobandite prin uzucapiune.In acest sens , nu e necesara existenta vreunui just titlu , sau a bunei credinte.
da dar ce inseamna clar..??...uitati-va la celalat subiect numit canalizare pe proprietatea altcuiva unde am primit un raspuns:|:|:|:| din care nu inteleg nimic:|:|:...
Va explic tot eu. Inseamna ca dreptul dvs. de a folosi terenul vecin in acel scop s-a nascut de mai bine de 30 ani, astfel incat l-au folosit si parintii dvs, il folositi si dvs . Daca in acesti ani detinatorii terenului vecin nu v-au interzis sa lasati canalizarea sa traverseze terenul lor, nu au facut nici un gest prin care sa isi arate nemultumirea, se poate considera ca dupa trecerea acestor ani de folosinta netulburata , este un drept castigat , iar dreptul vecinilor de a mai face vreun act in acest sens, este prescris. Servitutea este o sarcina impusa unui alt teren ( fond aservit) in favoarea altui teren ( fond dominant). Sper ca ati inteles mai mult de data aceasta si ca mai ales ca este asa cum v-am spus.
Daca ati deschis un nou topic , informatiile prezentate succint ne pot conduce catre o solutie gresita.Dupa cum a zis colega, ramanerea in pasivitate a proprietarului ,timp de 30 de ani , conduce la posibilitatea de a invoca prescriptia achizitiva(uzucapiunea ) in vederea obtinerii unui drept de servitute , drept real principal , derivat ,indivizibil , perpetuu.
Asa incat , va recomand sa va adresati instantei de judecata in a carei raza teritoriala e situat imobilul , cu o actiunea in constatarea uzucapiunii.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa dau in judecata statul? jonel jonel Doctrina defineste servitutea ca fiind dreptul real principal derivat, perpetuu si indivizibil, constituit asupra unui imobil numit fond aservit, pentru uzul ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute probleme probleme Buna ziua! Sunt detinatorul unei proprietati de circa 1400mp.In urma cu aproximativ 5 ani,accesul meu catre drumul public a fost intrerupt fara nici o ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere cu sau fara despagubiri _adi_ _adi_ Bunicul a detinut o parcela de teren de 6000m inainte de 1990. A vandut 1000m in 1991 ( casa si terenul de langa casa) S-a facut in asa fel schita terenului ... (vezi toată discuția)