avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie prin afisare
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie prin afisare

este legala o somatie prin afisare de catre executorul judecatoresc.se poate lua in considerare tinand cont ca nu a semnat nimeni pentru ea si ca nu se intelege numele agentului constatator care a afisat-o?daca somatia s-a facut prin afisare nu trebuia ca in procesul verbal sa semneze doi martori,vecini cu debitorul.va rog ajutati-ma!risc sa-mi pierd casa
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:43, 11 Februarie 2015
din pacate executorii nu sunt obligati sa afiseze acolo unde va este dumneavoastra bine, pot afisa pe o pagina de net a lor, intr-un ziar de circulatie nu foarte mare si tot asa.
Eu m-am trezit cu titlu executoriu fara sa stiu ca sun in judecata cu cineva!!!!???
Domnule Ionică, au voie să afișeze și în toalete publice? Pe pereți? Pe ce vă bazați când afirmați că pot afișa o somație pe o pagină de internet? legea spune cu totul altceva cu privire la modalitatea de comunicare a actelor de procedură, inclusiv a actelor de executare silită. De ce încurcați dând răspunsuri aberate și nu încercați să ajutați identificând prevederile legale?

Citarea şi comunicarea actelor de procedură

Art. 163

Procedura de comunicare

(1) Comunicarea citaţiei se va face persoanei în drept să o primească, care va semna dovada de înmânare certificată de agentul însărcinat cu înmânarea.

(2) Dacă destinatarul primeşte citaţia, dar refuză să semneze dovada de înmânare ori, din motive întemeiate, nu o poate semna, agentul va întocmi un proces-verbal în care va arăta aceste împrejurări.

(3) Dacă destinatarul refuză să primească citaţia, agentul o va depune în cutia poştală. În lipsa cutiei poştale, va afişa pe uşa locuinţei destinatarului o înştiinţare care trebuie să cuprindă:

a) anul, luna, ziua şi ora când depunerea sau, după caz, afişarea a fost făcută;

b) numele şi prenumele celui care a făcut depunerea sau, după caz, afişarea şi funcţia acestuia;

c) numele, prenumele şi domiciliul sau, după caz, reşedinţa, respectiv sediul celui înştiinţat;

d) numărul dosarului în legătură cu care se face înştiinţarea şi denumirea instanţei pe rolul căreia se află dosarul, cu indicarea sediului acesteia;

e) arătarea actelor de procedură despre a căror comunicare este vorba;

f) menţiunea că după o zi, dar nu mai târziu de 7 zile de la afişarea înştiinţării ori, când există urgenţă, nu mai târziu de 3 zile, destinatarul este în drept să se prezinte la sediul instanţei de judecată pentru a i se comunica citaţia. Când domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul acestuia nu se află în localitatea unde instanţa de judecată îşi are sediul, înştiinţarea va cuprinde menţiunea că pentru a i se comunica citaţia destinatarul este în drept să se prezinte la sediul primăriei în a cărei rază teritorială locuieşte sau îşi are sediul;

g) menţiunea că, în cazul în care, fără motive temeinice, destinatarul nu se prezintă pentru comunicarea citaţiei în interiorul termenului de 7 zile sau, după caz, al termenului de 3 zile prevăzut la lit. f), citaţia se consideră comunicată la împlinirea acestui termen;

h) semnătura celui care a depus sau a afişat înştiinţarea.

(4) Menţiunile de la alin. (3) lit. c)-g) se completează de către grefa instanţei. Termenele prevăzute la alin. (3) lit. f) şi g) se calculează zi cu zi.

(5) Despre împrejurările arătate la alin. (3) agentul va întocmi un proces-verbal, care va cuprinde menţiunile arătate la art. 164, acesta făcând dovada până la înscrierea în fals cu privire la faptele constatate personal de cel care l-a încheiat.

(6) Dacă destinatarul nu este găsit la domiciliu ori reşedinţă sau, după caz, sediu, agentul îi va înmâna citaţia unei persoane majore din familie sau, în lipsă, oricărei alte persoane majore care locuieşte cu destinatarul ori care, în mod obişnuit, îi primeşte corespondenţa.

(7) Când destinatarul locuieşte într-un hotel sau într-o clădire compusă din mai multe apartamente şi nu este găsit la această locuinţă a sa, agentul îi va comunica citaţia administratorului, portarului sau celui care, în mod obişnuit, îl înlocuieşte. În aceste cazuri, persoana care primeşte citaţia va semna dovada de primire, agentul certificându-i identitatea şi semnătura şi încheind un proces-verbal cu privire la aceste împrejurări. Dispoziţiile alin. (2) se aplică în mod corespunzător.

(8) În cazul în care lipsesc persoanele prevăzute la alin. (6) şi (7), precum şi atunci când acestea, deşi prezente, refuză să primească actul, sunt aplicabile dispoziţiile alin. (3)-(5).

(9) În cazurile prevăzute la alin. (3) şi (8), agentul are obligaţia ca, în termen de cel mult 24 de ore de la depunerea sau afişarea înştiinţării, să depună citaţia, precum şi procesul-verbal prevăzut la alin. (5), la sediul instanţei de judecată care a emis citaţia ori, după caz, la cel al primăriei în raza căreia destinatarul locuieşte sau îşi are sediul, urmând ca acestea să comunice citaţia.

(10) Când părţii sau reprezentantului ei i s-a înmânat citaţia de către funcţionarul anume desemnat în cadrul primăriei, acesta are obligaţia ca, în termen de cel mult 24 ore de la înmânare, să înainteze instanţei de judecată dovada de înmânare prevăzută la alin. (1), precum şi procesul-verbal prevăzut la alin. (5).

(11) Când termenul prevăzut la alin. (3) lit. f) s-a împlinit fără ca partea sau un reprezentant al ei să se prezinte la primărie pentru a i se înmâna citaţia, funcţionarul anume însărcinat din cadrul primăriei va înainta instanţei de judecată, de îndată, citaţia ce trebuia comunicată, precum şi procesul-verbal prevăzut la alin. (5).

(12) Dispoziţiile prezentului articol se aplică şi la comunicarea sau notificarea oricărui alt act de procedură.


Imi pare rau ca ma judecati fara sa ma cunoasteti, eu spun doar atat "somatia prin afisare " este altceva fata de citatii si alte aspecte la care face-ti referire dv.
Ca exemplu Directia de Taxe si Impozite afiseaza pe usa, pe pereti si pe pagina de net a lor tabele cu somatii si titluri emise catre datornici, dupa 15zile de la AFISARE produc efect fara alte explicatii, in acest interval contribuabilul poate face demersuri sa reglementeze situatia.
Vedeti si OG 92/2003 Art 44 Alin 3 cu modificarile sale.
Eu nu judec pe nimeni, judec opinii. Ia vedeți ce zice art. 44 din Codul de procedură fiscală

(2) Actul administrativ fiscal emis pe suport hârtie se comunică prin remiterea acestuia contribuabilului/ împuternicitului, dacă se asigură primirea sub semnătură a actului administrativ fiscal, sau prin poştă, cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
(3) Actul administrativ fiscal emis în formă electronică se comunică prin mijloace electronice de transmitere la distanţă ori de câte ori contribuabilul a optat pentru această modalitate de emitere şi de comunicare.


Așa ca să vedeți că si dacă este un act administrativ fiscal, regulile sunt cam tot aceleași, dacă contrbuabilul nu a optat pentru comunicare electronică.
eu nu mai inteleg nimic.pe acea dovada de indepliniri de citare nu se intelege numele celui care a afisat somatia.mai este legala sau nu?luna si anul sunt modificate.anul este 2010 si este taiat 2010 si este scris cu pixul 2011,iar luna este ingrosata.va multumesc astept raspuns

Alte discuții în legătură

Procedura fiscala prescriere amenda circulatie negoro2002 negoro2002 Buna ziua, M-am trezit in situatia neplacuta de a avea poprire pe cont pentru o amenda din 2007, pe care am achitat-o in termen de 48 de ore la CEC si pentru ... (vezi toată discuția)
Blocare cont bancar pentru neplata impozitului auto pe 2011 delikadin delikadin buna seara. am constatat ca mi au fost blocate conturile bancare pentru neplata impozitului auto aferent anului 2011.nu am primit somatie nu am primit ... (vezi toată discuția)
Actele administrative fiscale florin11111 florin11111 Buna ziua .Sunt nascut in 1987,nu am lucrat pana acum niciodata si zilele trecute am observat ca pe site-ul primariei orasului in care m-am nascut figurez ... (vezi toată discuția)