avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Procedura fiscala prescriere amenda circulatie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Procedura fiscala prescriere amenda circulatie

Buna ziua,
M-am trezit in situatia neplacuta de a avea poprire pe cont pentru o amenda din 2007, pe care am achitat-o in termen de 48 de ore la CEC si pentru care, evident, dupa aproape 10 ani, nu mai am chitanta. Am fost astazi la DITL sa intreb de ce nu este prescrisa, in conditiile in care nu am primit nimic referitor la ea din momentul platii, nici macar o instiintare referitoare la poprire. Cei de la DITL au spus ca mi-a fost trimisa o somatie la inceputul anului 2012, la adresa pe care o aveam in 2007. Eu mi-am schimbat domiciliul in 2010.
Mentionez ca in 2010, la schimbarea domiciliului, mi-am schimbat cartea de identitate, dar, in nestiinta de cauza, nu am instiintat DITL cu privire la aceasta schimbare.
Ce pot face pentru a recupera banii care mi-au fost retinuti abuziv din cont si comisioanele retinute de banca pentru respectivele tranzactii?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:01, 22 Iunie 2016
Amenzile de circulație se prescriu la împlinirea unui termen de 5 ani de la data de 01 ianuarie a anului următor celui în care ați primit amenda și numai în cazul în care nu a fost întrerupt termenul de prescriere dar temenul a fost întrerupt prin comunicarea somației.
Trebuie să dovediți că ați achitat amenda.
Contactați unitatea CEC la care ați achitat și solicitați o copie a chitanței.
Citiți și acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...
Problema mea este ca somatia nu a ajuns la mine, eu avand domiciliul legal (si faptic) schimbat din 2010, deci cu 2 ani inainte de trimiterea somatiei. In acest caz, se mai considera acea somatie ca fiind comunicata legal?
Da, dacă comunicarea a fost făcută prin afișare, potrivit art.44, alin 3 din codul de procedură fiscală (valabil în anul 2012)
3) Comunicarea prin publicitate se face prin afişarea, concomitent, la sediul organului fiscal emitent şi pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a unui anunţ în care se menţionează că a fost emis actul administrativ fiscal pe numele contribuabilului. În cazul actelor administrative emise de organele fiscale prevăzute la art. 35(autorități publice locale), afişarea se face, concomitent, la sediul acestora şi pe pagina de internet a autorităţii administraţiei publice locale respective. În lipsa paginii de internet proprii, publicitatea se face pe pagina de internet a consiliului judeţean. În toate cazurile, actul administrativ fiscal se consideră comunicat în termen de 15 zile de la data afişării anunţului.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele administrative fiscale florin11111 florin11111 Buna ziua .Sunt nascut in 1987,nu am lucrat pana acum niciodata si zilele trecute am observat ca pe site-ul primariei orasului in care m-am nascut figurez ... (vezi toată discuția)
Blocare cont bancar pentru neplata impozitului auto pe 2011 delikadin delikadin buna seara. am constatat ca mi au fost blocate conturile bancare pentru neplata impozitului auto aferent anului 2011.nu am primit somatie nu am primit ... (vezi toată discuția)
Confirmare de debite IIB IIB Buna ziua ! Am o nelamurire ! Ce se intampla in cazul persoanelor fizice care s-au mutat de pe raza comunei noastre de cca 20 de ani si nu si-au schimbat ... (vezi toată discuția)