Buna seara ! Am si eu o problema, daca ma puteți ajuta cu un raspuns. Acum doi ani tatăl meu a decedat si a trebuit sa închid abonamentul la Orange. Am fost la ei, am făcut transferul numerelor pe numele meu pentru ca am vrut sa păstrez numerele. La închiderea abonamentului nu mi s-a cerut nici un ban, doar o copie după certificatul de deces. După câteva luni mi-a venit acasă o scrisoare de la credit express (firma de recuperări), i-am sunat, am vorbit cu ei, le-am explicat ce s-a întâmplat, mi s-a cerut si o copie după certificatul de deces si au zis ca o sa revină cu un telefon. Nu au mai zis nimic, dar peste câteva luni a venit iar o scrisoare. Am vorbit iar cu cineva, i-am spus iar toată povestea si nu prea convins de ceea ce spune, îmi spunea ca datoriile se moștenesc. După alte câteva luni (s-au făcut aproape doi ani de atunci) a venit alta scrisoare, cum ca daca nu plătesc suma respectiva, se adaugă penalități si va trebui sa plătesc 1400 lei total prin executare silita. Bănuiesc ca se adaugă si alte cheltuieli de judecata. Are dreptate aceasta firma, desi mie nu mi s-a cerut sa achit nimic la închiderea abonamentului? Va mulțumesc, O seara buna !
Da, am făcut acea cerere de încetarea a contractului cauza fiind decesul, mi s-a cerut o copie după certificatul de deces. Si mie mi s-a dat noul contract.
Nu mi s-a cerut nici un ban in acel moment.
Mmmda ... banuiesc ca ati transferat numerele, insa contratul tatalui nu s-a inchis. Este? Ati comis-o. Acum va trebui sa platiti, datoria defunctului, caci ati acceptat mostenirea dupa dansul si implicit si datoriile. Contractul tatalui trebuia inchis atunci, la transfer. Asta e.
Ei au spus ca se închide acel abonament si se deschide unul nou. Mi s-a dat contract nou la data aceea si cartele noi.
Daca se făcea transfer, trebuia sa vina in prima luna si datoria de 400 lei pe factura. Nu ?
Au spus clar ca nu se poate face transfer in cazul decesului. Doar alt contract ca sa pot pastra numerele.
Aplauda
Pai, nu se face transfer ok, dar de ce nu s-a inchis contractul tatalui? Asa nu se va inchide niciodata contractul ala al tatalui. Nu? Trebuia inchis inca de atunci.
Nu stiu, daca gasiti un prieten cu scoala sa va faca o contestatie la executare si o motivare cum ca v-a fost viciat consimtamantul atunci cand ati fost la firma de telefoane si v-au indus in eroare fara sa inchida contractul defunctului, ar fi o solutie (dar daca mai dati si bani pe avocat si mai si pierdeti, plus suma de plata ar fi pacat).
Din cate stiu eu, contractul l-am închis. Asta am cerut, pentru asta m-am dus la ei. Am făcut acea cerere la care s-a anexat copie după certificatul de deces!si asta a fost tot. Mie nu mi s-a dat nici o hârtie de încetarea a contractului (mare neatenție din parte mea) dar nici nu am mai primit nimic de la ei.
Daca nu se încheia contractul, nu trebuia sa mai primesc facturi pe numele lui, sau orice alta scrisoare din partea Orange Romania ?
Am primit direct de la credit express.
Chiar o sa merg mâine la Orange sa încerc sa iau o hârtie care sa confirme ca este închis.
Abonament orange
elkecri
Buna ziua,
Am avut un pfa pe profesii liberale si abonament la orange pe cabinet.Am inchis pfa-ul si am cerut rezilierea contractului cu trecerea pe cartel ... (vezi toată discuția)