societatea unde lucrez trebuia sa imi acorde 2 salarii compensatorii, iar pe decizie scrie asa ,,beneficiaza de plata compensatorie de 1300 ron, corespunzator art.21 din CCM la nivel de ramura.'' ceea ce reprezinta un singur salariu. de asta doresc sa vad contractul si sa stiu cum pun problema, atata timp cat stiu ca am dreptul la doua.
Art. 76.(1) din CCM la nivel de ramura de comert prevede ca, la incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin doua salarii lunare, in afara drepturilor cuvenite la zi.
Art. 76. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin doua salarii lunare, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare a unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
Alte discuții în legătură
Salarii compensatorii
cami e
Stie cineva cate salarii compensatorii trebuie sa primeasca un salariat disponibilizat , sistem privat, ramura de activitate comert? Firma are 120 angajati si ... (vezi toată discuția)