avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copii

Am sarcina gemelara si as dori sa imi spuneti ce drepturi banesti am dupa nastere daca raman cu copii 1 an acasa sau daca raman 2 ani. Am inteles ca sunt diferite in functie de cat vreau sa raman in concediu de maternitate. Sunt angajata .
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:45, 11 Februarie 2015
1. - Conecdiul de maternitate este format din 126 de zile = sracina si lauzie = prenatal si postnatal.
- Dvs. doriti sa intrebati de indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).

2. - Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an indemnizatia pentru CCC este de cel putin 600 lei si cel mult 3.400 lei lunar.
- Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia pentru CCC este de cel putin 600 lei si cel mult 1.200 lei lunar.
- La fiecare indemnizatie din cele de mai sus se adauga inca 600 lei lunar pentru celalalt copil din gemeni.

3. Deasemenea veti primi pentru fiecare copil o alocatie de stat pentru copii de 200 lei lunar pana la varsta de 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal, concediu de maternitate, concediu crestere copil b_adriana2000 b_adriana2000 Buna ziua, sunt insarcinata(sarcina gemelara) in 32 saptamani si ma aflu in concediu de risc maternal din 15.09.2014 (sapt 19 de sarcina) si de la 1.01.2015 ... (vezi toată discuția)
Concediu de marnitate vs concediu de crestere copil Anasl Anasl Buna ziua, Am inteles in mare parte care este diferenta intre concediu de marnitate si concediu de crestere copil, dar va rog sa am ajutati pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil pana la 2 ani - gemeni catalinuxxl catalinuxxl Buna ziua, In cazul gemenilor, pot intra in concediu ingrijire copil si mama si tata (fiecare la cate un copil)? Data nasterii copii : 05.12.2014 - amandoi ... (vezi toată discuția)