avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rambursare imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rambursare imprumut

Buna ziua

Cum se poate recupera pe cale juridica un imprumut catre un tert, efectuat prin transfer bancar (pe ordinul de plata este inscris la obiectul platii: "Imprumut")?

Nu s-a incheiat un Contract de Imprumut, este doar un schimb de mailuri prin care imprumutatul recunoaste imprumutul si suma, multumeste pentru imprumut si confirma restituirea lui + dobanda bancara.

Din imprumut s-au returnat doua plati partiale, tot prin banca.

Imprumutul a fost facut in 2010.

In momentul de fata, discutiile amiabile pentru restituirea acestuia treneaza de cateva luni fara rezultate concrete.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:57, 11 Februarie 2015
Imprumutul nu este catre un tert, ci catre o parte a unui raport juridic.
Se poate recupera in instanta, printr-o actiune personala (pentru un drept de creanta), insa verificati sa nu fi intervenit prescriptia extinctiva din 2010 si pana acum. Cand s-a platit partial?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare contract de imprumut laligabor laligabor Buna ziua, As dori sa stiu cum se poate recupera un imprumut, avand ca si creditor o persoana fizica, iar ca debitor o firma, termenul de restituire fiind ... (vezi toată discuția)
Mostenire... ajutati-ma!!! cauntech cauntech Buna ziua! Sper sa ma ajutati in problema mea.Ma numesc Raicu Elena. Parintii ne-au lasat mostenire o casa la 3 surori. Sora cea mica ne-a vandut partea ... (vezi toată discuția)
Imprumut dat prin cont bancar gigelas gigelas Buna ziua, In 2007,am imprumutat cuiva o suma considerabila,pentru achizitionarea unor stenturi ce i-au fost implantate,astfel incat i-am salvat viata ... (vezi toată discuția)