avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dividende SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dividende SRL

Bună ziua,

Am o mică nedumerire şi aş aprecia foarte mult dacă cineva m-ar putea ajuta.

Am un SRL unde sunt asociat. Aş dori să scot bani în calidate de asociat prin dividende.

Contabilul ce fel de declaraţie trebuie să întocmească pentru ANAF? Când trebuie depusă aceasta?
Impozitul este de 16%?
Plata se face după ce se depunde declaratia?

Banii pe care vreau să-i iau din firmă sunt din disponobilul bănesc din casă. Ce act justifică banii pe care îi iau din casă dacă este vorba de dividende? Proces verbal?

Vă mulţumesc mult pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 11:56, 11 Februarie 2015
Se aproba in adunarea generala repartizarea de dividende. Plata se face printr-ul stat de plata dividende intocmit si semnat la data cand va ridicati banii din casa. Declaratia fiscala se depune la finante pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care ati ridicat banii si tot pana la acelasi termen se face si plata impozitului pe dividende.
Şi care este declaraţia fiscală?

Mulţumesc
D100 si apoi 205 anuala.
D100 OBLIGATIE 13. (604)- Impozit pe ven. din dividende distribuite persoanelor fizice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre plata si impozitarea dividendelor irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua.! Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? Firma ce inregistreaza profit la sfarsitul anului 2013 in valoare de 6000 lei Intrebari: Daca ... (vezi toată discuția)
Dividende costicul costicul Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat? (vezi toată discuția)
Impozit dividende repartizate si neridicate ddd40 ddd40 Am repartizat dividende in anul 2018 in valoare totala de 26007 lei.In cursul anului 2019 s-au ridicat 10000 la care s-a achitat cei 500 lei impozitul aferent; ... (vezi toată discuția)