avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Probleme infiintare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Probleme infiintare societate

Buna ziua,
Doresc sa infiintez o societate, dar am o mare problema.
Acum patru ani am divortat, iar fostul sot mi-a lasat "mostenire" credite bancare cumulate in valoare de aproximativ 20.000 de euro.
De banii din credite respective nu am dispus nici macar o secunda, fostul gospodarindu-i dupa bunul plac al inimii, la vremea respectiva.
Intrebarile mele sunt:
Aceasta datorie cand se va prescrie ?
Cu o asemenea "mostenire", exista posibilitatea sa infiintez o societate a carui administrator sa fiu eu ?
Daca raspunsul va fi "nu", atunci exista vreo cale legala sa-mi desfasor activitatea care as fi dorit sa o desfasor pe societatea mea nou infiintata ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: mirelam_d , utilizator 12:15, 11 Februarie 2015
Buna ziua,

Datoria s-ar prescrie in termen de 3 ani de la scadenta daca banca nu ar face nici un act de recuperare a sumei. Totusi, bancile nu au obiceiul sa lase debitele sa se prescrie.

Pentru a infiinta o firma nu va intreaba nimeni ce credite aveti, nu ar trebui sa aveti probleme din cauza asta.

Succes,
Da, dar banca nu se autosesizeaza in momentul aparitiei unei societati pe numele meu ?
Cat despre banca, incepand din 2011 pana in 2013, a declansat un val de recuperare a creditelor, cu tot soiul de actiuni, dar soldate fara niciun rezultat.
Din 2014 s-a "asternut" linistea !
Ce poate insemna aceasta liniste ?
Singura actiune a bancii, care m-a afectat si ma afecteaza in continuare, a fost aceea de a-mi pune poprire pe orice cont bancar!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
mirelam_d, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie banca kriss77 kriss77 Buna ziua, am si eu o problema, in anul 2005 am cumparat in rate, cu buletinul, niste produse de la un magazin si mi s-a eliberat si un card. Am platit un ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit rms2014 rms2014 Buna, In 2007 am facut un credit de nevoi personale cu rate pe 10 ani. In 2009 dupa ce miam pierdut locul de munca am platit pentru ultima data in luna martie ... (vezi toată discuția)
Datorie cretit bancar mariadianaacs mariadianaacs Buna ziua ,ajutati-ma si pe mine am facut un credit pentru nevoi personale in urma cu 8 ani problema este ca am divortat si bunurile i-au ramas fostului sot ... (vezi toată discuția)