avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot rezolva un atac fizic la persoana?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot rezolva un atac fizic la persoana?

Buna ziua,

Ma numesc Gabi si am urmatoarea problema. Bunicii mei au de mult timp niste probleme cu un vecin mai violent; certuri, injurri etc. Insa saptamana trecuta lucrurile s-au inrautatit foarte mult in sensul ca bunicul meu a fost strangulat de acel vecin si acum este spitalizat cu semi-pareza pe partea stanga. Bunica mea a fost sa depuna plangere la Politia din sat dar s-a constatat ca politaiul din sat este un fel de ruda cu vecinul care l-a strangulat pe bunicul meu si nu i-a primit plangerea. Din cauza scandalului acum si bunica mea este spitalizata datorita unor probleme cu inima.i

Va rog frumos sa-mi dati un sfat ce sa fac. Am inteles ca nu pot sa ma duc la politia de la judet si sa fac plangere pt ca trebuie mai intai sa fac plangere la politia din satul respectiv. Se poate sa fac eu plangerea in numele bunicilor mei? Este legal sau imi trebuie imputenicire de la ei? Dupa ce fac plangere in sat pot sa ma duc si la politia judeteana sa fac plangere sau trebuie sa astept solutionarea primei plangeri? Si dupa ce fac plangerea ce trebuie sa fac in continuare ca sa ma asigur ca omul acela va primi ceea ce i se cuvine?

La spital mi s-a spus ca certificatul medico-legal se elibereaza dupa ce il va externa pe bunicul pe baza actelor ce mi se vor da de catre medic la externare. Este adevarat sau si de acolo voi lua teapa?

Va multumesc foarte mult,
Gabi
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 19:57, 14 Iunie 2009
Plangerea se poate adresa atat organelor de cercetare penala-politia, cat si procurorului ( la parchet).Aveti un termen de 2 luni de a data savarsirii faptei asupra bunicilor, pentru a depune plangerea .Daca acestia nu se pot inca deplsa , o puteti intocmi dvs. , cu conditia sa o semneze ei , apoi mergeti si o introduceti dvs.
Plangerea trebuie sa cuprinda descrierea faptei, indicarea autorului , aratarera mijloacelor de proba , indicarea adresei partilor si a martorilor , precizarea daca persoana vatamata se constituie parte civila si atunci cand este cazul , indicarea si a persoanei responsabile civilmente.
plangerea penala pentru savarsirea infractiunii prevazute si sanctionate de art. 180 cod penal poate fi formulata si la parchet, in termen de 2 luni;
certificatul medico legal se va elibera dupa externare pt. a se cunoaste exact numarul zilelor de spitalizare
contactati un avocat
succes
E posibil sa fie vorba de o infractiune mai grava si nu de art 180 c. pen.
Mergeti la politie si sesizati cele intamplate.
Sa faceti o sesizare in scris.
Intr-adevar, strangularea bunicului poate constitui o tentativa de omor. Consecinta acestei agresiuni , respectiv semi- pareza cu care s-a ales , si in special posibilitatea de a ramane cu sechele, intruneste conditiile pentru a fi incadrata la infractiunea vatamare corporala grava. Dar problema este ca plangerea trebuie sa fie depusa in termen de 60 de zile, iar organele de politie , chiar daca sunt rude cu agresorul, sunt obligate sa primeasca plangerea, in caz contrar, in opinia mea, acestea pot fi trase la raspundere si se pot face vinovate de un abuz in serviciu , fie art. 246 C. penal, fie 247 C,. penal.
In cazul dat nu este neaparat necesar de a se depune plangerea in 60 de zile.
Depinde insa de incadrarea juridica a faptei.

Daca se depune sesizarea la politie sau la parchet ( ar fi preferabil) se va merge de catre organul de ancheta sa intrebe persoana daca formuleaza sau nu plangere penala.
Daca aceasta nu este deplasabila.

Alte discuții în legătură

Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)
Plangere penala Marian233 Marian233 Salut.Am o intrebare am fost lovit cu pumnul in fata de catre un vecin de cartier,am chemat politia in cartier si am depus o plangere penala,la medic mi s-a ... (vezi toată discuția)
Intrare cu forta si bataie tig33r tig33r Buna ziua in seara de ajun am fost la niste prieteni acasa,iar in jurul orei 4-5 au venit niste cunostinte in stare de ebrietate care vroiau sa intre in casa ... (vezi toată discuția)