avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... revocare dispozitie incetare raporturi serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

revocare dispozitie incetare raporturi serviciu

Buna ziua!
prin disp.153/07.04.2009 primarul comunei Murighiol a dispus , cu incalcarea prevederilor Legii 188/1999 , incetarea raporturilor de serviciu a subsemnatului Sbarciog Victor, referent ,cu acordarea unui termen de 30 zile de preaviz.Am contestat dispozitia la Primaria comunei Murighiol, Institutia Prefectui judetului Tulcea, Agentia Nationala a Functionarilor Publici si am contestat dispozitia si Hotararea Consiliului Local nr.21/31.03.2009 privind aprobarea Organigramei si a Statului de functii si a Planului de ocupare a functiilor publice in aparatul de specialitate al primarului la Instanta de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Tulcea. Primarul comunei Murighiol a dispus prin disp.192/09.06.2009 revocarea disp. 153 si sunt somat sa ma prezint la serviciu, desi mi s-a inmanat cartea de munca si in prezent sunt beneficiar de ajutor de somaj. Sa renunt la actiunea in contencios administrativ ,in care am solicitat si despagubiri morale si sa ma prezint la serviciu sau sa las procesul in contencios administrativ sa mearga inainte si sa obtin o hotarare judecatoreasca de reincadrare in functia detinuta ?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: victorsbarciog , utilizator 12:54, 21 Iunie 2009
Cel care a emis o decizie o poate si revoca.
In locul dumneavoastra m-as prezenta la servici fara insa a renunta la proces ci numai la capatul de cerere cu privire la reancadrare.
practic primul capat de cerere a ramas fara obiect, urmeaza a va fi intocmite formele de angajare, nu renuntati pana cand nu veti semna noul contract de munca
eventual puteti solicita amanarea cauzei intrucat se doreste solutionarea litigiului pe cale amiabila
reveniti la locul de munca
succes
La ultimul termen in contencios administrativ am invocat faptul ca dispozitia de revocare este tardiva, deoarece dispozitia de eliberare din functie a avut efecte juridice si doar instanta poate anula dispozitia de eliberare din functie si dispune reincadrarea.
Si ar mai fi de adaugat faptul ca in perioada de la incetarea activitatii si pana in prezent am beneficiat de ajutor de somaj.
In conditia in care voi reincepe lucrul prin dispozitia de revocare ,ajutorul de somaj trebuie restituit .
Si inca un lucru important : daca dupa renuntarea la proces si reincadrarea in munca nu o vor lua de la capat...!!?
Concret...in preambul-ul dispozitie prin care s-a dispus incetarea raporturilor de serviciu... ce scrie? Daca dvs. considerati ca dispozitia a fost data, cu incalcarea prevederilor legale, atunci, parerea mea e sa lasati procesul sa mearga in continuare.
Dispozitia 153/07.04.2009 privind incetarea raporturilor de serviciu a avut ca baza legala HCL nr.21/31.03.2009 privind aprobarea Organigramei a Statului de functii si a Planului de ocupare a functiilor publice din cadrul Primariei Murighiol pe anul 2009,hotarare care a fost contestata de subsemnatul in contencios administrativ si intre timp revocata prin HCL nr.63/4.06.2009.
Revocarea HCL si a Dispozitie de incetare a fost posibila datorita presiunilor Institutiei prefectului si ANFP.
Mentionez faptul ca m-am adresat cu o plangere pentru incalcarea prevederilor art.246 din CP -privind abuzul in serviciu contra intereselor persoanei subsemnatului si Parchetului de pe langa Judecatoria Tulcea.

Alte discuții în legătură

Litigiu funcționar public, hcl inexistent! Kosa Gyarfas Kosa Gyarfas Bună ziua! Am fost funcționar public la Primăria Mihăileni, județul Harghita. În data de 30. 10. 2018 CL Mihăileni a adoptat o HCL privind ... (vezi toată discuția)
Efectele unei hcl dorina spataru dorina spataru O hotarare de consiliu local data de prefectura ca nelegala,nerevocata si neatacata in contencios administrativ este valabila pana la adoptarea unei noi ... (vezi toată discuția)
Legalitate act normativ Alierbag Alierbag O hotărâre de Consiliu local se poate a5aca in instanta pe motiv că conform doctrinei exista dubii cu privire la legalitatea și oportunitatea acesteia? (vezi toată discuția)