avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament cu teren revendicat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament cu teren revendicat

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea nelamurire, as dori sa achizitionez un apartament prin Prima casa pe care deja eu l-am gasit dar am inteles ca este posibil ca terenul pe care este construit blocul sa fie in proces de revendicare. Ma intereseaza daca afecteaza in mod direct calitatea de propietar asupra apartamentului si daca banca imi poate oferi un credit pentru acest apartament. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 16:51, 11 Februarie 2015
Nu v-as sfatui sa achizionati un apartament intr-un bloc situat pe un teren ptr.care exista un proces de revendicare a terenului.Proprietarul terenului poate deveni si proprietarul blocului in conditiile prevazute de SECTIUNEA A 3- A Accesiunea imobliiara artficiala.Dobandirea lucrarii de catre proprietarul imobilului.Art.577-(1) NoulCod Civil"Constructiile,plantatiile si orice alte lucrari efectuate asupra unui imobil,denumite in continuare lucrari,revin proprietarului acelui imobil daca prin lege sau act juridic nu se prevede altfel.".
Daca banca va poate oferi sau nu, un credit, urmeaza sa discutati cu banca,ma indoiesc ca, banca va da credit ptr.un apartament situat inr-un bloc aflat pe un teren pentru care exista un proces de revendicare.
Fara sa stim situatia de carte funciara e imposibil sa va dam un raspuns 100% corect si documentat. Ca idee, revendicarea terenului daca tine de legile de reparatie (L 10/2001) poate sa nu aiba nicio influenta asupra calitatii de proprietar si asupra creditului.
Cateva probleme de clarificat:
1. Cine revendica terenul?
2. Cand a fost depusa cererea si catre cine a fost facuta?
3. Cand a fost construit blocul si de catre cine?
4. Cine este inscris in cartea funciara ca proprietar asupra terenului?
5. Blocul apare inscris in CF?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren. accesiune catalunia94 catalunia94 Buna seara Recent un prieten mi-a relatat o situatie interesanta.Parintii sai sunt proprietarii unui teren care se afla linga o suprafata mare de pamint a ... (vezi toată discuția)
Act de propietate dana211 dana211 Buna seara ! in urma cu cativa ani am cob=nstruit o casa pe terenul parintilor .terenul si casa sunt trecute in rol pe numele meu la primarie .Cum pot scoate ... (vezi toată discuția)
Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)