avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... actiune impotriva respingerii cererii de recuzare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

actiune impotriva respingerii cererii de recuzare

In conditiile in care cererea de recuzare a fost respinsa pe motiv de netimbrare, desi am depus chitanta care atesta plata taxei de timbru, am vreo posibilitate de actiune impotriva incheierii de respingere a recuzarii? De exemplu recurs,....etc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:23, 11 Februarie 2015
Cererea de recuzare nu v-a fost respinsa ci anulata ca netimbrata in cazul in care acesta este motivul. Incheierea de respingere poate fi atacata doar odata cu hotararea asupra cauzei in conditiile art. 53 din Codul de procedura civila.

Art. 53: Cai de atac
(1) Incheierea prin care s-a respins recuzarea poate fi atacata numai de parti, odata cu hotararea prin care s-a solutionat cauza. Cand aceasta din urma hotarare este definitiva, incheierea va putea fi atacata cu recurs, la instanta ierarhic superioara, in termen de 5 zile de la comunicarea acestei hotarari.
Art.53.Cai de atac(1) NCPC"Incheierea prin care s-a respins recuzarea poate fi atacata numai de parti,odata cu hotararea prin care s-a solutionat cauza.Cand aceasta din urma hotarare este definitiva,incheierea va putea fi atacata cu recurs,la instanta ierarhic superioara in termen de 5 zile de la comunicarea acestei hotararii."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reiterare recurs respins ca prematur aidu aidu Art. 460: Unicitatea căii de atac (1) O cale de atac poate fi exercitată împotriva unei hotărâri numai o singură dată, dacă legea prevede acelaşi ... (vezi toată discuția)
Care este calea de atac inadmisibilitate recuzare? aidu aidu In interiorul cererii de recuzare a completului C2 (care judeca cauza) am formulat cerere de recuzare a completului C3 (care solutioneaza cererea de ... (vezi toată discuția)
Recurs la cererea de recuzare donigao donigao Buna ziua, Am o nedumerire legata de interpretarea art.34 Cod de Procedura Civila. \"Incheierea prin care s-a respins recuzarea se poate ataca numai o data ... (vezi toată discuția)