avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... reiterare recurs respins ca prematur
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

reiterare recurs respins ca prematur

Art. 460: Unicitatea căii de atac
(1) O cale de atac poate fi exercitată împotriva unei hotărâri numai o singură dată, dacă legea prevede acelaşi termen de exercitare pentru toate motivele existente la data declarării acelei căi de atac.

Ma impiedica unicitatea caii de atac sa reiterez recursul, care a fost respins ca prematur?

ICCJ a respins ca prematur recursul impotriva incheierii de recuzare... declarat in 5 zile de la comunicarea acestei incheieri.

Art. 53 alin (1) Încheierea prin care s-a respins recuzarea poate fi atacată ... cu recurs, la instanţa ierarhic superioară, în termen de 5 zile de la comunicarea acestei hotărâri.

'Acestei hotarari' referindu-se asadar la hotararea pronuntata in cauza, care este definitiva, si nu la incheierea de respingere a cererii de recuzare.
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 19:03, 4 Aprilie 2016
Principiul unicității căii de atac are în vedere evitarea tergiversării judecății, aspect irelevant în speța dvs.
Mai mult, cerea de recurs a fost respinsă ca urmare a invocării excepției prematurității - printre ale cărei efecte nu se numără și autoritatea lucrului judecat, întrucât instanța de recurs nu a examinat motivele cererii și nu a pronunțat o soluție în baza dezbaterilor contradictorii.

Prin urmare cererea de recurs poate fi ("re-")introdusă, în mod legal, în termenul prevăzut de lege.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
marius_md788, utilizator
Mi-a facut surpriza judecatoarea recuzata!
Din cauza ca nu m-am mai dus la termene... imediat dupa ce a respins ICCJ recursul ca prematur... a suspendat contestatia in anulare.
Acum am reintrodus iar recursul... considerand ca 'hotararea in cauza' este cea de suspendare.
Sunt curios daca si de data asta mi-l respinge ca prematur :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune impotriva respingerii cererii de recuzare raicuraisa1 raicuraisa1 In conditiile in care cererea de recuzare a fost respinsa pe motiv de netimbrare, desi am depus chitanta care atesta plata taxei de timbru, am vreo ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva incheierii definitive de recuzare aidu aidu Potrivit art. 53 alin. (1) teza a doua: Încheierea prin care s-a respins recuzarea poate fi atacată numai de părţi, odată cu hotărârea prin care s-a ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu intelesul termenului "cauza" si cererea de recuzare cf. art. 64 (3) din cpp eusaisapte eusaisapte Judecatorii imi resping contestatiile in anulare motivand printre altele ca nu se poate face contestatie in anulare decat impotriva hotararilor asupra fondului ... (vezi toată discuția)