avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executor judecatoresc . bataie de joc
Discuție deschisă în Executare silită

Executor judecatoresc . bataie de joc

Buna ziua!

In urma unei hotarari judecatoresti privind pensia alimentara, am avut castig de cauza astfel ca pentru poprierea efectiva am fost nevoita sa apelez la un executor judecatoresc.
Initial, cei de la personal mi-au spus ca virarea banilor se va face in luna in curs, cu asteptarea a catorva zile.
Prima luna a fost decembrie, insa banii i-am primit abia in ianuarie. Din cate am inteles, prima luna asa se intampla. Insa banii pe ianuarie nici acum nu i-am primit si cand i-am sunat mi-au spus surprinsi cum de nu i-am primit, apoi m-au pasat casierei care mi-a spus ca trebuie sa astept 15 zile si dupa ii voi primi, deci intr-un fel ii primesc in luna urmatoare, avand in vedere ca ei primesc banii inca de pe data de 15 a fiecarei luni.
Acestia nici nu ma informeaza, dar imi si inchid in nas atunci cand ii sun.
Nu se poate sa primesc banii direct de la serviciul tatalui meu?(pe el l-am dat in judecata)?
Cui ma adresez si in ce fel pentru a depune o plangere?
Multumesc anticipat.#-o
Cel mai recent răspuns: Annamarria123 , utilizator 00:14, 13 Februarie 2015
Destul de neclar ceea ce scrieti. Ati inceput executarea silita? Ce treaba mai aveti cu cei de la personal? D-voastra discutati doar cu executorul care ar trebui sa va vireze sumele indata ce le incaseaza.
As dori sa vorbesc cu el, dar ma cam "expediaza". Si cand sun la ei, imi raspunde cel de la arhiva. Nu, nu imi sunt virati imediat si asta nu inteleg cat poate sa dureze o astfel de operatiune.
Da, am inceput executarea silita. Eu ii sun doar pentru a intreba cand imi vor fi virati banii.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Executorul nu are nici un motiv pentru care sa nu vireze banii in ziua in care-i incaseaza sau a doua zi. Niciunul. Cu toate ca legea nu stabileste nici un termen pentru virarea banilor Ii puteti face o plangere la Camera executorilor judecatoresti de care apartine daca intarzie in mod constant sa va vireze banii insa inainte de asta eu zic sa discutati cu el si sa-i spuneti cat de important este pentru d-voastra sa va incasati banii cat mai repede.
Drept motiv mi-au spus ca au foarte multe dosare. In fine, va multumesc frumos pentru raspuns. Insa as dori sa stiu daca se poate sa mi se vireze banii direct de la debitor, fara sa mai ajunga prin contul de consemnatiuni.
Nu. Daca-i executare silita banii ajung mai intai la executor si apoi la creditor. Altfel nu se poate.

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale - dosar executare ayleena ayleena Buna ziua, In 2007 am facut un credit pentru nevoi personale. Vreo doi ani nu am mai platit ratele (nu a fost rea vointa), si dosarul meu a fost dat unui ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu c_andreea c_andreea Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca in urma unei hotariri judecatoresti de executare silita se trece si la poprirea salariului chiar daca nu este pe card, si ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)