Buna ziua,
Ca venituri sunt luate in considerare pentru pensia alimentara ? In afara de veniturl din salariu, se iau in considerare veniturile pe care tatal le are in calitate de PFA (administrator, actionar) sau veniturile obtinute din tranzactionarea de actiuni sau titluri de valoare ?
Eu pot cere la Finante (in sectorul unde domiciliaza tatal) o situatie privind veniturile obtinute de acesta anul trecut, in baza cererii de sistare a pensiei alimentare depuse de el la judecatorie? Instanta mi-a spus ca a trimis adresa catre ITM, dar avand in vedere ca el este Contabil si ca isi poate exercita pșrofesia si ca PFA, mi se pare ca adresa trimisa de instanta la ITM nu dodeste ca nu are venituri, ci doarca nu are venituri sin salarii
@ cristinutza78
Forum Dreptul familiei sau probleme juridice de familie
Discuţie Cum pot afla daca fostul sot lucreaza pentru plata pensiei alimentare
Dată mesaj Miercuri, 11 Februarie 2015, 18:39
Fostul sot a depus acum 1 an in instanta o cerere de sistare a pensiei alimentare pe motiv ca nu mai lucreaza la fostul angajator. Intre timp insa eu stiu ca s-a angajat, insa cum pot dovedi acest lucru pentru retinerea pensiei alimentare ? Pot eu ca persoana fizica solicita undeva acest lucru, avand ca dovada hotararea instantei privind retinerea pensiei alimentare ?
@ freeelis
Forum Dreptul familiei sau probleme juridice de familie
Discuţie Cum pot afla daca fostul sot lucreaza pentru plata pensiei alimentare
Dată mesaj Miercuri, 11 Februarie 2015, 18:44
Dvs nu aveti cum sa aflati , insa instanta sau un executor judecatoresc pot afla prin emiterea unei adrese catre ITM prin care sa solicite daca persoana in cauza figureaza sau nu cu c.i.m. activ in baza de date.
Cuantum pensie de intretinere
Se poate cere instantei ca pensia alimentara pentru minor sa fie stabilita nu ca o valoare fixa in lei ci ca o proportie de 1/4 din venitul lunar, avand in ... (vezi toată discuția)