avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Descoperire de card, restanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Descoperire de card, restanta

buna ziua. vreau sa va intreb cateva lucruri legat de angajamentul meu de plata facut anul trecut in iunie; asadar in iunie 2014 am semnat urmatorul angajament de plata:
ANGAJAMENT DE PLATA
Subsemnatul M.N., avand domiciliul in Botosani...., in calitate de imprumutat in contractul de credit nr....incheiat cu Banca Transilvania, la data prezentului angajament recunosc suma de 5.007,7, echivalent lei, reprezentand datorie inregistrata la BancaTransilvania, aferenta acestui contract si ma angajez sa o rambursez dupa cum urmeaza: 250,38 la data de 30.06.2014 .....30.01.2016.
precum si dobanzi, penalitati si comisioane calculate pana la achitarea integrala a debitelor.
In cazul instituirii unor popriri pe conturile ale caror titular sunt prin semnarea prezentului angajament imi exprim acordul sa mi se retina 50% din drepturile salariale incasate in conturile deschise la Banca Transilvania, in vederea rambursarii la credit, daca suma lunara de plata asumata prin prezentul angajament este mai mica de 50% din drepturile salariale incasate.
Distinct de sumele mentionate mai sus, ma angajez ca pe durata prezentului angajament de plata, sa achit toate sumele datorate stabilite conform graficului de rambursare aferent contractului de credit incheiat cu Banca Transilvania.
Am luat la cunostinta in caz de nerespectare a prezentului angajament de plata, pentru recuperarea debituluui Banca Transilvania va demara procedura de executare silita asupra patrimoniului meu.Acest angajament de plata a fost intocmit in doua exemplare la data de 14.05.2014.
Asadar pana la data de 31.11.2014 desi am platit cate 251 lei in fiecare luna din iunie 2014, aveam totusi restanta de platit de 3.959,23, apoi la data de 31.12.2014 dupa ce am platit pe data de 10.12.2014 suma de 251, aveam inca de plata 3.774,30.
Intrebarile mele sunt:
- exista vreo clauza abuziva in acest contract de rambursare?
- ce se intampla daca nu reusesc sa platesc o luna?
- proprirea mi se va face pe salariu sau mi se va scoate casa la licitatie?
- proprirea pe salariu, daca se va face, va fi pe salariul brut sau net?
- in caz de clauze abuzive, ce pot face sa fie remediata aceasta problema?
In speranta ca voi primi ajutorul d-voastra, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nicolas25 , utilizator 18:52, 11 Februarie 2015
Poate in contractul de credit sunt clauze abuzive. In acest acord de esalonare, se pare ca nu sunt clauze abuzive.
Va va popri salariul daca nu platiti.
Pentru a fi executat apartamentul, trebuie ca datoria sa depaseasca suma de 10.000 de lei.
multumesc. totusi , daca nu reusesc sa achit luna asta, ca am mari probleme cu banii, proprirea o sa se faca pe salariul brut sau net? ce as putea face in acest caz de neplata?
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit de nevoi personale SorinM1976 SorinM1976 Buna ziua, As dori sa va intreb care este perioada maxima de neplata a ratelor care face ca intreaga obligatie de plata sa devina exigibila anticipat? Am un ... (vezi toată discuția)
Ridicare poprire bliss21 bliss21 Buna ziua, In 2007 am facut la o banca 2 contracte de credit si un card de credit. In timp nu am mai platit cele 2 credite iar in cele din urma (anul ... (vezi toată discuția)
Pretentii banca necuvenite katherina55 katherina55 In anul 2014 am contractat un credit de nevoi personale de la Reiffeisen Bank. In luna iunie 2015, prin refinantare cu un credit de la BCR, am rambursat ... (vezi toată discuția)