avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor caldura

Bună seara!
Cum ar putea să obţină ajutor la căldură o persoană care stă de 40 de ani în apartamentul părinţilor, decedaţi de cca 20 de ani, moştenitorul unic nefăcând succesiunea din lipsă de bani.
Persoana respectivă este restantă şi la întreţinere, acest ajutor i-ar fi diminuat datoria, el plătind în fiecare lună câte 300 de lei, sumă insuficientă.
Actele pentru ajutor le-a depus unde trebuia dar nu i-a fost acordat ajutorul tocmai din lipsa existenţei actului de moştenire.
Există vreo soluţie, în afara de cea clasică?
Mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:36, 12 Februarie 2015
Solutia ar fi sa mearga cineva impreuna cu persoana respectiva la Directia de Asistenta Comunitara cu ceva documente: act de identitate, cupon pensie, cu Cererea /Declaratia privind acordarea ajutorului la incalzire - completata "beton", verificata de cei de la as. prop., sa arate ca este persoana singura si ca conform legii este indreptatita sa primeasca acest ajutor - conform documentelor si situatiei prezentate.

Acum ce sa mai zic, poate merge in audienta la primarul localitatii/sectorului, ca, pe buna dreptate, in ultima perioada, mai toti functionarii sunt din ce in ce mai "scortosi" si li se pare locr ca daca nu acorda un ajutor unei persoane (parca abia asteapta sa gaseasca o mica chichita in acte), le face primarul statuie in fata institutiei.

Eu asa as face, as merge la DAC de manuta cu persoana respectiva si as discuta problema la modul cel mai serios. Noi asa am mai rezolvat cateva situatii asemanatoare.
Succes!
Declaratia pe proprie raspundere se completeaza pe prima pagina de catre proprietar cu datele sale de identificare.
Mai departe se completeaza cu persoana indreptatita si membrii familiei ei care locuiesc efectiv in apartament. Pot fi rude, mostenori, chiriasi, tolerati etc.

Declaratia i-a fost respunsa pentru ca lipseste din ea descrierea proprietarului. Asta pentru ca nu are succesiunea facuta.
Asemenea cazuri sunt relativ putine, insa persoana respectiva este indreptatita sa beneficieze de acest ajutor - din acest motiv am spus ca trebuie mers in audienta la DAC sau la primar. Se poate, insa persoana respectiva trebuie ajutata, ca am inteles ca nu prea se decurca.
Pe de alta parte, as. prop. trebuie sa staruiasca sa se clarifice situatia dezbaterii mostenirii, altfel, la un moment dat o sa va aflati in situatia in care nu stii cu cine sa discuti, pe cine sa actionezi in instanta pentru debite; din cate stiu, creditorul - as. prop., poate cele, la un moment dat dezbaterea mostenirii; luati legatura cu un avocat sa va indrume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar ajutor incalzire in sistem centralizat BDia BDia Buna ziua, ma numesc L. Diana, din Iasi, sunt parinte singur si am venituri de 175 lei/luna reprezentand pensia alimentara a copilului si 84 lei alocatia de ... (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune adrian nicolae adrian nicolae ROG UN SFAT, Dupa decesul mamei (2009) sa facut in termen de 6 luni succesiunea la notariat ,masa succesorala un imobil compus una camera,bucatarie si ... (vezi toată discuția)
Ajutorul pentru încãlzirea locuinþei prevãzut de oug nr. 5/2003 actualizatã crecornel crecornel Conform OUG 86/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea ... (vezi toată discuția)