Buna seara . Am avut a doua infatisare in care am rugat instanta sa trimita adresa unor banci pt aflarea reala a unui depozit al decedatului a carei succesiune o dezbatem . Instanta in loc sa ceara extras de cont de la data decesului , a cerut extras de la data actuala . Decesul survenind in 2012 , deci pana acum banii au putut fi scosi cu cardul , unul din mostenitori stiind PIN-ul. Se mai poate indrepta aceasta situatie ?
Chiar daca banii au fost scosi cu cardul, contul nu s-a putut inchide intrucat asta este atributul titularului sau mostenitorilor in temeiul unui act de succesiune. Care este mai exact situatia succesiunii dezbatute, sunteti la prima dezbatere sau contestati o succesiune deja dezbatuta?
Mostenitorii se pot duce cu certificatul de mostenitor direct la banca si sa ceara un extras de cont, asta daca stiu banca. Daca nu luati toate bancile la rand.
Certificatul de mostenitor nu se obtine dupa dezbaterea succesiunii? Atunci, nu e prea tarziu sa mearga la banca/banci cu el ? Va urma un proces etc. ori daca obtin extrasele la succesiune este mult mai simplu.