avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Numar de inregistrare fiscala
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Numar de inregistrare fiscala

Buna Ziua,
O societate din Italia achizitioneaza in Romania 3 imobile. La perfectarea actelor la notar, se solicita un Numar de Inregistrare Fiscala (desi in Italia societatea are cod fiscal care apare in VIES). Ma intereseaza urmatoarele:
- daca societatea din Italia are un cod fiscal, mai trebuie sa solicite un NIF in Romania? (am citit ca doar persoanele fizice straine au obligatia acelui NIF)
- Pentru obtinerea NIF-ului trebuie deschis un punct de lucru in Romania sau care este procedura obtinerii acelui NIF?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:03, 27 Februarie 2015
trebuie obtinut de orice sc din afara romaniei daca respectiva are ( o sa aiba) obligatii declarative in romania( si de plata).
Nu trebuie deschis punct de lucru. Este doar un cod de identificare pt plata taxelor in romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetateni straini extracomunitari la punct de lucru italia biaioana biaioana buna ziua, poate ma ajuta cineva cu urmatoarea speta? sc inregistrata in 2013 in romania cu punct de lucru in italia, dorim sa facem contracte de munca pentru ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividende persoana nerezidenta Daria8 Daria8 Buna dimineata! Sunt cetatean strain si am o societate in care detin 50% parti sociale. Anula acesta am repartizat dividendele pe ultimii trei ani. Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Declaratie notar inregistrare fiscala Cazacu Andra Cazacu Andra Buna ziua, La infiintarea unei societati cu asociati straini mi s-a cerut o declaratie autentica data la notar din care sa rezulte ca fiecare asociat in ... (vezi toată discuția)