avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare audio la gradinita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare audio la gradinita

buna ziua,
pentru ca violențele asupra copiilor din gradinite nu sunt fapte care să aibă cu ușurință martori, si pt ca am avut motive sa cred ca se petrece ceva "necurat" la gradinita copilului meu , am inregistrat audio
Din inregistrari se poate observa, fara dubiu ca, copiii sunt injurati, dracuiti, amenintati, pedepsiti, umiliti, stigmati
Etse ilegal ceea ce am facut?
Se poate lua in considerare pentru a proba fapte care s-au petrecut dar toata lumea le neaga?

multumesc!!
Cel mai recent răspuns: ralu_k79 , utilizator 00:16, 22 Februarie 2015
Ceea ce ati facut nu este ilegal. Transcrieti inregistrarile, atasati si CD-ul, apoi depuneti plangere la Parchet si DGASPC.
Doamna, care este finalitatea celor ce doriti sa intreprindeti?
Din punctul meu de vedere, e ilegal demersul daca nu a fost facut in scopuri jurnalistice etc. Totusi, puteti face unele reclamatii si puteti incerca sa obtineti probe. De regula, la 3-4-5 ani se pot observa modificari comportamentale ale copiilor daca mediul unde isi petrec ziua nu este unul securizant.
Incepeti la director, inspectorat, directia amintita. Faceti reclamatiile cu ratiunea, fara emotii, amintind si celelalte autoritati unde veti reclama sau unde deja ati reclamat, urmand sa le comunicati si numerele de inregistrare ale petitiilor.
Isi fac treaba sau nu, au bani sau nu, au timp sau nu, nu ecazul sa blamam institutiile la acre apelam, ca asta nu duce la nimic bun. Daca se fac actiuni concertate la mai multe institutii, toate vor face o investigatie un picut mai detaliata decat daca mergem la una singura sa reclamam. Depinde insa de domeniu, de deschidere, de abordare, de cum vorbim cu functionarii; daca dai respect, primesti respect.

Poate totusi, inainte de director cvorbiti cu educatoarele; le spuneti ca doriti sa aveti o discutie cu ele si la discutie puneti telefonul pe masa, aratand ca o veti inregistra. Incercati sa aveti un feedback.
Apoi mergeti la director cu aceeasi solicitare si cu cererea de a inregistra audio sau cum doriti o zi din gradinita. Sau mai multe. Pentru a evita reclamatia la Inspectorat si Directie. Vedeti reactiile si actionati in functie de cum actioneaza si ei.
O evaluare psihologica a copilului ar ajuta.
Insa, repet, totul depinde de finalitatea pe care o doriti in acest caz. Ce urmariti, concret.
multumesc tuturor pt raspunsuri.
Daca as anunta ingrijitoarii/educatorii de intentia de a inregistra ,cu totii vor vorbii exact ceea ce trebuie sa spuna si se vor purta cu copiii asa cum trebuie.
O plangere catre directorul institutiei exista ca urmare a unui abuz adus copilului meu (abuz recunoscut de altfel de catre un angajat al gradinitei).
Abia dupa acest abuz am decis sa inregistrez pt a intelege ce se petrece acolo si asa am descoperit ca se vorbeste foarte urat copiilor, ca sunt amenintati.
Voi merge mai departe cu plangerile fara sa urmaresc nimic altceva decat tragerea la raspundere a celor vinovati. INtre timp copilul meu nu va mai frecventa acea gradinita.
multumesc pt raspunsuri!
"Din inregistrari se poate observa, fara dubiu ca, copiii sunt injurati, dracuiti, amenintati, pedepsiti, umiliti, stigmati"
Cam ce finalitate ar putea urmari mama? ma gandesc ca n-ar fi greu de intuit raspunsul! Ma gandesc ca ar incerca ca pe viitor sa nu-i mai fie copilul injurat, amenintat etc

art 226 C.p:(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:

a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;

b) dacă persoana vătămată a acţionat explicit cu intenţia de a fi văzută ori auzită de făptuitor;

c) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni;


infr este cea de rele tratamente aplicte minorului, doamna avocat!
Cine-ar mai continua sa vb atat de urat unor copilasi, stiind ca se inregistreaza? Cred ca...nimeni..
Proba nu a fost obt prin incalcarea legii, nu trb sa le aduceti la cunostinta faptul ca inregistrati. Iar aici nu e vb de interceptari- situatie in care este necesara incuviintarea prealabila a instantei.
Vedem si la TV dif filmari din sala de grupa, obtinute de parinti, unde se observa cat de urat sunt tratati copiii la gradinita. Cred ca proba obt de dvs este concludenta si nu este oprita de lege.
Daca sesizati DGASPC-ul, probabil se vor deplasa la gradi, vor lua declaratii si...e totusi neplacut pt personalul gradinitei. Si, ca urmare a acestei neplaceri, poate se vor gandi de 2 ori inainte sa injure copii. Eu as sesiza si Parchetul , si Inspectoratul scolar.
Succes!

Alte discuții în legătură

Supraveghere video valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Suntem o gradinita particulara. Am construit o cladire unde isi va desfasura activitatea gradinita, incepand cu luna Septembrie 2020. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Hartuire la serviciu ela03 ela03 La multi ani! Sunt educatoare la o gradinita de stat. De curand am fost agresata verbal de parintele unui copil cu dificultati de adaptare la mediul ... (vezi toată discuția)
Reclamatie gradinita de stat anonimul2010 anonimul2010 Buna ziua, nu stiu daca postez unde trebuie dar va rog sa ma ajutati.... baietelul meu de 4 ani a inceput gradinita la stat program scurt unde am cotizat cu ... (vezi toată discuția)