avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz inainte de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz inainte de concediere

Buna ziua,
In cazul concedierii individuale ca urmare a desfiintarii postului cand trebuie dat preavizul:
1. inainte de desfiintarea efectiva a postului din organigrama?
2. incepand cu data desfiintarii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 12 Februarie 2015
Inainte de desfintare !
Buna ziua,

Avand in vedere ca angajatul trebuie sa beneficieze de un preaviz efectiv ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrătoare, consider ca trebuie sa ii dati angajatului decizia de concediere cu cel putin 20 de zile inainte de desfiintarea efectiva a postului.

Aveti aici un articol ajutator [ link extern ]

Succes,
@ dijmarescu

Dupa desfiintarea postului se va emite instiintarea de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere car-men car-men Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Un salariat este concediat deoarece firma nu prea mai are de lucru iar el este unul dintre cei mai slabi. I se face ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post mnd mnd Buna dimineata, Va rog mult sa-mi spuneti care sunt pasii desfiintarii unui post Multumesc! (vezi toată discuția)
Acte concediere desfiintare post miha254 miha254 Buna, stie cineva cu certitudine ce documente trebuie sa emita societatea care doreste concedierea unui salariat datorita desfiintarii postului ocupat de ... (vezi toată discuția)