avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pieton lovit pe marcaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pieton lovit pe marcaj

Buna ziua, colegul meu de serviciu a lovit pe trecerea de pietoni o doamna in varsta. Sustine ca mergea cu viteza redusa insa a alunecat pe gheata. Doamna va fi internata doar 1 zi, se pare ca nu prezinta probleme grave insa politia i-a pus in vedere ca daca nu se ajunge la o impacare atunci ii va fi luat permisul pentru 90 de zile. Daca se vor impaca, atunci suspendarea permisului ar opera doar 30 de zile. Ceea ce nu inteleg este la ce tip de impacare face referire Politia, ca nu cred ca s-a savarsit vreo infractiune. Pe Noul Cod Penal nu este nici macar vatamare corporala din culpa fiindca soferul nu era sub influenta alcoolului sau vreunei substante psihoactive. Exista impacare in materie contraventionala care sa influenteze numarul de zile de suspendare a permisului sau politistul greseste? Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:21, 12 Februarie 2015
Nu greseste politistul. Treaba sta asa: dpdv a codului penal va incadrati la lovire sau alte violente sau vatamare corporala (dar mai sigur la prima, dat fiind zilele de ingrijiri), unde opereaza plangerea prealabila pentru punerea in miscare a urmaririi penale, de asta va spune politistul sa va impacati cu victima, caci daca nu, se aplica 90 zile suspendare permis cf 0ug 195. Daca va impacati cu victima, police va aplica doar suspendarea 30 zile pentru neacordare prioritate pieton pe trecere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pieton lovit pe trecere, consecinte drimboi drimboi am lovit un pieton pe trecerea seara nu cred ca e asa grav am duso la spital nu are fracturi are traumatisme si un hematom picior a ramas internata pt drenaj ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni-sanctiuni boerica boerica Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste urmatoarea problema: Sotul meu a accidentat pe trecerea de pietoni, un domn in varsta de 60 ... (vezi toată discuția)
Art 184 al 1 3 ichimuta ichimuta buna ziua ! o rugaminte mare am la dumneavoastra: am lovit o persoana pe trecerea de pietoni si victima nu are nici o pretentie , a declarat asta , si ca nu ... (vezi toată discuția)