avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pieton lovit pe trecere, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pieton lovit pe trecere, consecinte

am lovit un pieton pe trecerea seara nu cred ca e asa grav am duso la spital nu are fracturi are traumatisme si un hematom picior a ramas internata pt drenaj hematom,ce consecinte pot avea...la ce sa ma astept,bineinteles ca sunt aproape de victima in acest timp si o sa incerc o impacare..va multumesc
Cel mai recent răspuns: drimboi , utilizator 13:26, 28 Noiembrie 2016
Dacă victima va avea mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale veți fi urmărit penal pentru vătămare corporală din culpă, asta în cazul în care nu erați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive, etc. (art. 196 Cod penal).
În situația în care veti scăpa de acuzația penală, vi se va suspenda permisul de conducere și veți fi sancționat contravențional, urmând ca dvs. să suportați cheltuielile. Cel mai bine ar fi să îi oferiți ajutorul persoanei vătămate.

dolimp a scris:

...
urmând ca dvs. să suportați cheltuielile....




Cheltuielile sunt suportate de polita RCA :)
nu cred va avea peste 90 de zile ,pe ce perioada imi va fi suspendat permisul si cine hotaraste acest lucru politia sau parchetul?respectiv amenda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de ingrijiri medicale CaTiXX CaTiXX Buna ziua, din pacate am avut nenorocirea de a avea un accident la trecerea de pietoni, victima a avut fractura la tibie, a avut 8 zile de spitalizare, o ... (vezi toată discuția)
Pieton lovit pe marcaj sarah1985 sarah1985 Buna ziua, colegul meu de serviciu a lovit pe trecerea de pietoni o doamna in varsta. Sustine ca mergea cu viteza redusa insa a alunecat pe gheata. Doamna va ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)