avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Actiune plati compensatorii - concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Actiune plati compensatorii - concediere

Buna ziua. La data de 09.04.2013 mi-a fost emisa decizie privind incetarea contractului individual de munca.
La art. 4 din decizie spune ca la incetarea contractului individual de munca, salariatul va primi o compensatie baneasca egala cu 3 salarii brute.
De asemenea, aceasta compensatie este stipulata si intr-un act aditional la contractul individual de munca.
Pana la aceasta data, societatea nu a dat vreun semn legat de aceste 3 salarii.
Mentionez ca societatea este in insolventa si i s-a aprobat planul de reorganizare.
Ce solutie am sa imi recuperez cele 3 salarii compensatorii? Am auzit si varianta ca s-au prescris. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 13 Februarie 2015
Nu s-a prescris dreptul dvs de a solicita acele salarii .
Ati promovat o actiune in instanta?
Nu, dar vreau sa promovez. Imi puteti spune in ce temei? Cum sa imi motivez cererea in fata instantei? Trebuie sa fac o procedura prealabila? Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
magnum88, utilizator
Nu se efectueaza nicio procedura prealabila.

Art.40 alin.2 lit.c C.mun. - sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;

art.253 C.mun. - (1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
Bun. Si eu ce tip de actiune fac?
Cerere de chemare in judecata prin care solicitati instantei sa oblige pe angajator la plata salariilor compensatorii.

Alte discuții în legătură

Compensatie concediere ?? iulicka205 iulicka205 Buna ziua! Contractul meu se va desface prin desfiintarea postului conform art 65 ( alin 1), cu peroada legala de preaviz de 20 zile lucratoare. Am dreptul ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata mireloi mireloi Lucrez in turism, la o societate de 1 an zile, in timpul acesta nu am beneficiat de concediu de odihna, am lucrat ore suplimentare,nu mi`a fost respectat ... (vezi toată discuția)
Contributia angajatorului la somaj pintiliciuc pintiliciuc pe salariul compensator se retine si se datoreaza contributia la somaj? atat contributia de la salariat cat si cea datorata de angajator ? este vorba de ... (vezi toată discuția)