Buna ziua. La data de 09.04.2013 mi-a fost emisa decizie privind incetarea contractului individual de munca.
La art. 4 din decizie spune ca la incetarea contractului individual de munca, salariatul va primi o compensatie baneasca egala cu 3 salarii brute.
De asemenea, aceasta compensatie este stipulata si intr-un act aditional la contractul individual de munca.
Pana la aceasta data, societatea nu a dat vreun semn legat de aceste 3 salarii.
Mentionez ca societatea este in insolventa si i s-a aprobat planul de reorganizare.
Ce solutie am sa imi recuperez cele 3 salarii compensatorii? Am auzit si varianta ca s-au prescris. Multumesc.
Nu, dar vreau sa promovez. Imi puteti spune in ce temei? Cum sa imi motivez cererea in fata instantei? Trebuie sa fac o procedura prealabila? Multumesc mult!
Art.40 alin.2 lit.c C.mun. - sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
art.253 C.mun. - (1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
Demisie fortata
mireloi
Lucrez in turism, la o societate de 1 an zile, in timpul acesta nu am beneficiat de concediu de odihna, am lucrat ore suplimentare,nu mi`a fost respectat ... (vezi toată discuția)