Buna ziua!
Contractul meu se va desface prin desfiintarea postului conform art 65 ( alin 1), cu peroada legala de preaviz de 20 zile lucratoare.
Am dreptul la compensatie baneasca?care este cuantumul legal?
in ce condiitii se acorda aceste compensatii?>
Multumesc!
Iulia
Aveti dreorul la aceste plati compensatorii numai daca acestea sunt prevazute in C.C.M. al angajatorului de la care sunteti disponibilizat.Cuantumul este cel prevazut in CCM
In conformitate cu prevederile art 78 alin 1 din contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anii 2007-2010 : Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Si o completare la cele postate de 2007_rozi, în cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior (art. 247 C.mun.)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Buna
VALYTA
AM FOST CONCEDIATA DE CURAND IN BAZA ART 65 CODUL MUNCII (REDUCERE DE PERSONAL) SI AM CITIT PE NET CA AS AVEA DREPTUL LA UN SALARIU COMPENSATOR EGAL CU ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii
larisa_
Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)