Buna.
Am nevoie de niste informatii cu privire la posibilitatea detasarii din invatamantul de stat in sistemul privat.
In 2005 am obtinut un post de titular in invatamantul de stat la un liceu din Cluj. Intre timp m-am casatorit si m-am mutat in Bucuresti cu sotul meu, iar postul de la Cluj am reusit sa mi-l pastrez pana in prezent prin concediu fara plata pe motive personale. Mentionez ca a fost alegerea mea de a nu renunta la postul din invatamantul de stat nestiind daca vom ramane definitiv in Bucuresti si inca nu am luat o hotarare in acest sens. In Bucuresti sunt angajata tot pe un post de profesor cu jumatate de norma intro firma privata care organizeaza cursuri de limbi straine pentru persoane fizice si juridice. As vrea sa stiu in ce masura pot obtine o detasare sau un transfer de la Inspectoratul din Cluj pe postul de profesor din Bucuresti la firma pentru care lucrez in prezent? Si cum trebuie sa procedez? Trebuie sa intru in acelasi sistem de detasari/ transferuri destinat posturilor din invatamantul de stat? Firma la care lucrez trebuie sa faca vreo cerere catre inspectorat sau merg eu personal sa depun o cerere de detasare/ transfer? Firma pentru care lucrez acum trebuie sa indeplineasca anumite criterii (de ex. aprobata de Ministerul Invatamantului) pentru ca eu sa pot sa ma detasez pe postul pe care il ocup in prezent?
Astept opiniile dumneavoastra avizate. Multumesc.
Stimata Doamna - Cat de simplu este - in zilele noastre nu munciti in campul muncii ci va vindeti forta de munca. Munciti pentru un venit si contribuiti la stat pentru a avea o pensie. Inchideti un contract de munca si deschideti altul - de ce va faceti probleme inutile. Ati fost la stat si acum la privat. Doar daca v-ati fi mutat in reteaua unitatilor ce apartin Ministerului Invatamntului se pune problema transferului sau a detasarii. Eventual sa va transerati de la Cluj la Bucuresti pe un post similar - daca il gasiti - poate interveni Ministerul in a-si da acordul in rest sunteti libera ca pasarea cerului. Fisa fiscala sa aiba venitul mare! Sa fiti iubita si fericita!
Exact cum va spus si @wewerita, Un asemenea "transfer/detasare"" nu este posibil, trebuie sa renuntati la postul de profesor titular de la Cluj si sa incheiati un contract de munca cu firma privata din Buc ....este singura varianta, dupa parerea mea nu procedati corect tinand blocat postul acela din cluj daca d-v oricum va desfasurati deja activitatea in Bucuresti, poate un absolvent de anul acesta sau un profesor suplinitor ar fi avut sanse sa-l ocupe anul acesta .........