avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu paternal si suspendarea CIM in perioada de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu paternal si suspendarea CIM in perioada de proba

Buna ziua,
Am fost angajat la noul loc de munca in data de 7 ianuarie, cu o perioada de proba de 90 de zile. Avand in vedere ca in urmatoarele zile urmeaza sa mi se nasca un copil, si voi avea parte de 5 zile libere, eram curios daca acest concediu de paternitate suspenda cele 90 de zile sau nu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 12 Februarie 2015
art.51 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
....
c) concediu paternal;
...

Suspendarea contractului individual de munca din initiativa angajatului este facultativa si nu obligatorie.

Daca se decide suspendarea c.i.m. pe durata concediului paternal , atunci perioada de proba este suspendata pe durata acestuia.

art.49 (6) C.mun. - In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal-suspendarea contractului individual de munca nicolae77 nicolae77 buna ziua, am urmatoarea intrebare: imi poate suspenda angajatorul contractul de munca desi am dus certificatul de nastere si atestat de puericultura? (vezi toată discuția)
Incetare contract in perioada de proba Strong Strong Contractului incheiat pe durata nedeterminata cu perioada de proba de 90 zile,poate inceta din initiativa angajatorului cf. art. 31(3) chiar daca mare parte ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal ASL ASL Codul muncii mentioneaza expres suspendarea contractului individual de munca in cazul concediului paternal dar legea 219/1999 nu mentioneaza acest lucru, ... (vezi toată discuția)