avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amenda RATB
Discuție deschisă în Executare silită

Amenda RATB

Buna seara am luat o amenda in valoare de 100 lei la ratb in nov.2012in Bucuresti si nu am platit-o, si am primit acum o saptamana o instiintare de plata iar azi un titlu executoriu de la primaria unde am domicilul .Ce pot face ca sa scap de ea fara sa o platesc? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 13 Februarie 2015
Pentru motive temeinice va puteti adresa instantei de judecata
Daca insa nu aveti motive intemeiate,este cam greu sa nu platiti,mai ales daca impotriva dvs a fost demarata procedura de executare silita
ynocentta a scris:

Pentru motive temeinice va puteti adresa instantei de judecata
....

Pentru ce sa se mai adreseze instantei de judecata, daca amenda este din 2012 ? Poate ca sa piarda timpul .
=====

@ mihaitoader7
Amenda se poate transforma in munca in folosul comunitatii.
freeelis a scris:

Pentru ce sa se mai adreseze instantei de judecata, daca amenda este din 2012 ?

Are dreptul sa se adreseze instantei,deoarece chiar daca amenda este din 2012,totusi autorul precizeaza ca in 2015 a primit
azi un titlu executoriu de la primaria unde am domicilul .

Conform dispozitii in vigoare pentru motive intemeiate are dreptul ,in termen legal de la comunicare,sa formuleze contestatie la executare
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
ynocentta, utilizator
Executarea nu are de ce s-o conteste, iar termenul de contestatie al p-v ului a trecut de mult. Ori platiti, ori va executa silit prin poprire pe venituri/ conturi bancare - banuiesc ca o sa va angajati undeva in viata asta, ori daca nu au deocamdata ce sa va ia, vor cere sa prestati munca in folosul comunitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita ContSters111614 ContSters111614 Buna ziua.As dori si eu un raspuns .Anul trecut am luat pe firma un credit la care sotul a pus gaj masina,am platit primele 3 rate dupa care am intrat in ... (vezi toată discuția)
Contestatie somatie si titlu executoriu viorelv viorelv Am facut contestatie la instanta cu privire la o amenda contraventionala la rovinieta , contestatie care mi-a fost respinsa , amenda pe care am si ... (vezi toată discuția)
Poprire cont pentru amenda Andreea1105 Andreea1105 Buna seara, Am primit o notificare prin care sunt anunțată ca mi s-a pus poprire pe conturile bancare. Motivul? Amenda ratb in valoare de 100 lei și 24 lei ... (vezi toată discuția)