avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara! Cu ceva timp in urma aproximativ 1 an si 6 luni am imprumutat 5000 euro la o cunostinta ca avea probleme cu banii in firma. Am intocmit un contract de imprumut in acre era stipulat numele lui si datele societatii si a fost semnat de acesta si stampilat cu stampila societatii. Contract fara o data anume de restituire cu specificatia ca acestia mi se vor restitui la cerere. Dupa aproximativ 4 luni am adus la cunostinta verbal acestuia sa imi restituie suma. Acest lucru a durat aproximativ 3 luni de zile timp in care am fost mereu aminat si mintit cu tot felul de tertipuri. Am mers pe cale legala : mediator , proces , legalizarea sentintei si inaintarea catre executorul judecatoresc. Executorul a inaintat propire pe conturi catre toate bancile inclusiv catre trezorerie. A recuperat ceva bani dar ia oprit ca si taxa de executare silita in rest sume nu a mai reusit sa recupereze nimic si nici numai este de gasit respectivul numai are aceleasi numere de telefon. Am discutat cu executorul si am solicitat acestuia sa inainteze actiune de punere de sechestru pe bunuri ale respectivului si ale societatii insa executorul a zis ca nu este posibil. Totusi stiu ca in legea societatilor comerciale administratorul este raspunzator cu bunurile daca acesta a adus societatea in starea de a nu putea avea cu ce plati datoria si se poate pune sechestru atit pe bunurile societatii cit si pe bunurile patronului -administratorului societatii putinduse merge pina la dezbaterea mostenirii acestuia in urma decesului unuia dintre parinti si raspunderea acestuia material cu partea ce i se cuvine. Este corect sau sunt doar vorbe? Ce modalitate rapida poate fi de a recupera rapid suma de bani.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:00, 12 Februarie 2015
Este important de stiut ce scrie in hotararea pe care o aveti si pe care s-a intemeiat executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare cu angajarea raspunderii administratorului Borza Borza Buna. In calitate de creditor am de recuperat o suma importanta de bani de la o societate comerciala. Am hotararea definitiva irevocabila si investita. ... (vezi toată discuția)
Executare silita nuzicacu nuzicacu Sunt aproximativ trei luni jumatate de cand a inaintat Decizia definitiva si irevocabila investita si care se refera la recuperarea unei sume de bani drept ... (vezi toată discuția)
Executari judecatoresti Sabaumihai Sabaumihai Buna ziua . Detin hotarare definitiva cu executarea unei sume de bani fata de UAT . Executorul judecatoresc a blocat conturile UAT si a solicitat Primarului ... (vezi toată discuția)