avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune Ieftina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune Ieftina

Buna ziua,

Cum as putea sa fac o succesiune fara a plati imensele taxe notariale sau de timbru in instanta.

Mostenitori sunt eu, in calitate de fiica a defunctului si mama mea in calitate de sotie a defunctului. Nu exista nici un fel de neintelegere, imi este indiferent cum se imparte mostenirea si la cine se duce, doar ca a plati 3000 de ron, taxe notariale sau chiar 6000( ca mai exista o taxa la stat daca trec doi ani) ori o uriasa taxa de timbru in instanta doar ca sa treaca unele bunuri prin mostenire legala pe numele meu mi se pare un abuz.

Ma puteti ajuta? Multumesc
Nu va putem ajuta pentru ca nu exista alta cale de a intra in posesia mostenirii, insa putem sa va sugeram sa mergetila mai multi notari competenti in a dezbate succesiunea si sa faceti un studiu de piata cum s-a zice, deoarece onorariile sunt minimale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia de acceptare a succesiunii Va rog ajutati-ma cu raspunsul la urmatoarea problema. 1. Am facut o declaratie de acceptare a succesiunii sub beneficiul de inventar (succesiunea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Onorariul unui notar ionu roman ionu roman am o nelamurire! unde pot sa gasesc onorariul unui notar pentru dezbaterea unei succesiuni? Pot sa contest un astfel de onorariu daca mi se pare exagerat in ... (vezi toată discuția)
Spețã succesiune. georgescupaul georgescupaul Obiectul succesiunii îl constituie un apartament iar moştenitori sunt doar soţia şi un fiu. Apartamentul este dobândit în timpul căsătoriei şi are o ... (vezi toată discuția)