avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarul minim garantat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarul minim garantat

Asociația de proprietari are angajat ;o persoană ingrijire scări,cu contract de muncă program 8 ore,administrator(pensionar),cu program sabilit de A.G.
Întrebare: Beneficiază de acest salaru minim garantat de fiecare data când se mareste?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:41, 14 Februarie 2015
Da, va beneficia de fiecare data de marirea salariului cand se mareste salariul minim brut pe tara.

In caz contrar, asociatia este pasibila de sanctionare contraventionala cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.

HG 1091/2014
Art. 3. - (1) Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut la art. 1 si 2 constituie contraventie s
i se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.
(2) Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac de catre personalul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prin inspectoratele teritoriale de munca judetene si al municipiului Bucuresti, imputernicit, dupa caz, prin ordin al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) se completeaza cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis -o scurta intrebare:
vechimea acumulata in functia de presedinte ,in baza unui contract de mandant se ia in calcul la pensie ?daca da cum?cu ce ma ajuta?
Da, daca platiti CAS angajat si CAS angajator si-l raportati prin D112, acestea ajung la Casa dde pensii, se inregistreaza pe numele dumneavoastra si va contribui la cresterea punctajului dumneavoastra. Chiar si un pensionar la limita dde varsta care este acum indemnizat ca presedinte de asociatie (cu CAS platit si raportat prin D 112), poate solicita sa i se recalculeze punctajul pentru aceste contributii.
multumesc
Foarte adevarat dl. Totolici, numai ca acest lucru nu se face automat, Casa de pensii are pretentia sa mergi personal acolo, sa intocmesti o cerere si sa-i rogi frumos sa-ti recalculeze pensia, astepti cateva luni, in aceasta perioada stai cu ochii pe cupon... Ehehei, ce credeti dvs... , noi lucram cu banul public, ce tot vreti mariri de pensii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marirea punctului de pensie si majorarea salariului minim tina_gemeni tina_gemeni Buna ziua si La multi ani! Ce impact au aceste doua legi asupra mea, in situatia in care am o pensie de limita de virsta, de 800 lei (fara cass 753) si un ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie ionicamirleneanu ionicamirleneanu la un functionar public cu salariu de incadrare de 764 lei de ce nu se poate majora la 800lei? (vezi toată discuția)
Salariul minim, amenda pentru nerespectare 71Ica 71Ica buna ziua, as avea o intrebare, care este amenda in cazul nerespectarii salariului minim pe economie? va multumesc! (vezi toată discuția)