avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salariul minim pe economie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salariul minim pe economie

la un functionar public cu salariu de incadrare de 764 lei de ce nu se poate majora la 800lei?
Cel mai recent răspuns: ionicamirleneanu , utilizator 10:52, 27 Iulie 2013
Cine a spus ca nu se poate majora de la 1 iulie la 800 lei/ luna?
Incepand cu data de 01.07.2013, salariul minim brut e economie este de 800 lei , indiferent de sectorul de activitate bugetar sau privat.

HG nr.23/2013 prevede
art.2
: Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevazut la art. 1.

Art. 3
(1) Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut la art. 1 si 2 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei
(2) Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac de catre personalul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prin inspectoratele teritoriale de munca judetene si al municipiului Bucuresti, imputernicit, dupa caz, prin ordin al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice
(3) Prevederile alin. (1) si (2) se completeaza cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

de la personal au spus ca nu se poate deoarece daca majoreaza salariile celor sub minimul pe economie acestea vor ajunge ca valoare la nivelul celor care au vechime mai mare si atunci ne lasa asa cum suntem

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu educatoare Maresssz Maresssz Sunt studenta in anul III si lucrez la o gradinita ca educatoare. Sunt incadrata ca si necalificata pentru ca nu am inca licenta. Dupa cum stiu salariul minim ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pe economie ionicamirleneanu ionicamirleneanu Daca salariul de incadrare este de 767lei ca functionar public la o vechime de 8 ani si 7 luni de ce nu se poate majora la 800lei cu 1 iulie? Raspunsul primit ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale bugetari mancipri mancipri Buna ziua, Sunt incadrat la o societate bugetara. Am 34 de ani vechime in munca, cu calificare maxima ( muncitor calificat 1 - electrician ). Salariul meu ... (vezi toată discuția)