In data de 17 Iulie 2009 am contractat un credit ipotecar de la o baca, iar la data de 18 Aprilie 2015, urmare a OUG 50 privind contractele de credit pentru consumatori s-a semnat un act aditional prin care se specifica modul in care se calculeaza Rata Dobanzii, Marja + rata de referinta (Euribor). Incepand cu decembrie 2014 am inceput procedurile de renogociere cu banca a Marjei din contractul de credit ca urmare a scaderii anumitor costuri de ex Credit Default Swap si rezerva minima obligatorie in valuta.
Banca a revenit cu o oferta care nu este realista din punctul meu de vedere si pe langa acest lucru mentioneaza in corespondenta avuta cu aceasta ca Marja banci este formata din Costuri operationale+profit+costul cu riscul de credit. Avand in vedere legislatie in vigoare care nu mai permite costuri ascunse, credeti ca acest cost cu riscul de credit este un cost ascuns?
Indicatori bancari
huber72
unde gasesc cotatia indicatorilor bancari ce intra in componenta unei rata bancare:
costul riscului de tara si costul rezervelor minime obligatorii???!! (vezi toată discuția)