avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Costuri ascunse credite ipotecare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Costuri ascunse credite ipotecare

In data de 17 Iulie 2009 am contractat un credit ipotecar de la o baca, iar la data de 18 Aprilie 2015, urmare a OUG 50 privind contractele de credit pentru consumatori s-a semnat un act aditional prin care se specifica modul in care se calculeaza Rata Dobanzii, Marja + rata de referinta (Euribor). Incepand cu decembrie 2014 am inceput procedurile de renogociere cu banca a Marjei din contractul de credit ca urmare a scaderii anumitor costuri de ex Credit Default Swap si rezerva minima obligatorie in valuta.

Banca a revenit cu o oferta care nu este realista din punctul meu de vedere si pe langa acest lucru mentioneaza in corespondenta avuta cu aceasta ca Marja banci este formata din Costuri operationale+profit+costul cu riscul de credit. Avand in vedere legislatie in vigoare care nu mai permite costuri ascunse, credeti ca acest cost cu riscul de credit este un cost ascuns?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:15, 15 Februarie 2015
Trebuie vazut exact draftul de contract propus. Este greu de apreciat in lipsa documentelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare og 50 pt un credit ipotecar mayajacqueline mayajacqueline Ca foarte multi concetateni ma confrunt cu impactul aplicarii OG 59/2010 pentru un credit ipotecar. situatia se prezinta in felul urmator: In contractul de ... (vezi toată discuția)
Indicatori bancari huber72 huber72 unde gasesc cotatia indicatorilor bancari ce intra in componenta unei rata bancare: costul riscului de tara si costul rezervelor minime obligatorii???!! (vezi toată discuția)
Lamuriri cu privire la actul aditional allyna allyna Avand ceva timp liber am citit mesajele de pe forum. Si mi-a atras atentia discutia despre MARJA FIXA....Am un credit din 2008, pe 10 ani.Am semnat Actul ... (vezi toată discuția)