avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Accesare fonduri nerambursabile IMM-uri
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Accesare fonduri nerambursabile IMM-uri

Buna ziua, vreau sa-mi deschid o afacere cu materiale de constructii,am terenul, constructia la rosu,mai dispun si de ceva resurse financiare dar as mai avea nevoie de ceva bani.
Stiu ca se dau ceva fonduri pentru IMM-uri,problema este ca am mai avut o intreprindere individuala prin 2008 dar care nu a functionat niciodata.
Imediat dupa ce am deschis-o mi-am gasit un loc de munca si II.am inchis-o.
Intrebarea e daca mai pot accesa aceste fonduri si care sunt conditiile sau daca se merita sa imi bat capul.#-o
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 13:59, 19 Februarie 2015
Faptul ca ati inchis I.I nu este o problema. Cele mai apropiate programe care pot fi accesate sunt programele nationale. Inteleg ca nu ati infiintat alta firma .Daca nu, atunci puteti infiinta SRL sau SRL-D. pentru dotare ar fi un maxim de 94.500 lei , ce reprezinta 90% din cheltuieli eligibile. Restul de 10% trebuie sa-i aveti dvs. La aceasta suma se adauga TVA. Este important pentru ce anume doriti acesti bani.
De bani am nevoie in special pentru aprovizionare si amenajare.Intrebarea este cand deschid Srl-ul ,Inainte sau dupa ce incep proiectul?
Inainte trebuie deschis, ca sa va decontati cheltuielile. Aceste programe nu finanteaza aprovizionarea. Amenajarea este finantata daca va rezumati la mobilier de birou, tehnica de calcul. Mai puteti achizitiona masini de transport marfa dar numai din categoria N1,N2, n3.
Gasiti detalii despre programSTART aici:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foduri nerambursabile europene catalina_ariton25 catalina_ariton25 pot deschide un restaurant cu programul fondurilor!!! trebuie sa il am deja sau il pot construi cu ajutorul fondurilor??? (vezi toată discuția)
Srld, 52 ani, spatiu comercial, activitate,finantare. vagovid vagovid Vreau sa construiesc un spatiu comercial in curtea proprie, spatiu in care intentionez sa deschid un aprozar. In momentul de fata, nu am deschisa nici o ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene nerambursabile/rambursabile X200 X200 Posed o societate care a incheiat anul 2010 cu un profit mare si ca urmare indeplinete conditiile fiscale de a primi fonduri europene ... (vezi toată discuția)