Vreau sa construiesc un spatiu comercial in curtea proprie, spatiu in care intentionez sa deschid un aprozar.
In momentul de fata, nu am deschisa nici o forma asociativa si nici nu am avut pana in prezent.
Intentionez sa infiintez un SRLD(am inteles ca acum se poate chiar daca am varsta de 52 ani).
Intrebare:
1. Pt activitate comerciala en detail(aprozar) pot fi beneficiarul acelor fonduri specifice SRLD ?
2. Infiintarea SRLD este bine sa o fac inaite sau dupa ridicarea contructiei cu destinatie spatiu comercial ?
3. Daca infiintez SRLD inainte de startare construire spatiu comercial, este bine sa intocmesc docmentele( Aut.Construire, etc) pe numele SRLD, sau pe persoana fizica ?
4. Pot primi finantare pt. Ridicare constructie, respectiv amenajare spatiu comercial, dotari ?
1. Da, se poate.
2. Inainte - pentru ca toate facturile si documentatia sa fie pe SRL-D pentru a putea fi ulterior decontate in cazul obtinerii unor fonduri prin programe speciale.
3. Idem 2 - inainte
4. Momentan se poate obtine finantare de pana la 10.000 euro prin programele dedicate special pentru SRL-D. Cu toate acestea, programele nu au fost inca publicate si nu stim exact care sunt domeniile pentru care se vor obtine aceste finantari, cum si ce se va deconta.