avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... PFA IT: Fonduri nerambursabile
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

PFA IT: Fonduri nerambursabile

Buna ziua.

Sunt PFA norma de venit in domeniul IT. Ma intereseaza sa stiu in ce masura pot beneficia de fonduri nerambusabile in activitatea mea.
Cel mai recent răspuns: LC Learning & Consulting , Consultant credite si finantari 09:49, 12 Octombrie 2015
Salut,

Poti sa beneficiezi de mai multe tipuri de fonduri pentru activitatea ta din domeniul IT, incepand cu fondurile guvernamentale (programele SRLD sau STAR) si continuand cu fonduri europene (submasura 2.2.1).

Alegerea finantarii se face in functie de compatibilitatea afacerii (ideii) tale cu conditiile de eligibilitate si obiectivele programelor (ce doresti sa cumperi, cate locuri de munca vei crea etc). De obicei aceste finantari se acorda companiilor comerciale (SRL, SRLD, SA) si mai putin PFA-urilor. Astfel, va trebui sa iei in calcul infiintarea unei societati comerciale pentru cresterea sanselor de succes. Din punct de vedere al costurilor si fiscal cea mai avantajoasa forma de infiintare este un SRLD (costuri 0 la Registrul Comertului si scutire de la plata contributiei angajatorului la CAS timp de 3 ani).

Informatii detaliate despre programele guvernamentale SRLD si START gasesti aici: [ link extern ] .

Informatii detaliate despre programul european 2.2.1 gasesti aici: [ link extern ] .

Mult succes!
Laviniu Chis

Daca ti-a placut calitatea, utilitatea si gradul de detaliere al acestui raspuns si vrei ca si alte persoane sa beneficieze de el click pe butonul "recomanda".
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2015
LC Learning & Consulting, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srld, 52 ani, spatiu comercial, activitate,finantare. vagovid vagovid Vreau sa construiesc un spatiu comercial in curtea proprie, spatiu in care intentionez sa deschid un aprozar. In momentul de fata, nu am deschisa nici o ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene dragavei dragavei Accesarea de fonduri europene pentru un spatiu de recreere al copiilor. Mai exact,un loc in care parintii isi lasa copiii,in timp ce acestia isi fac ... (vezi toată discuția)
Lnfiintare firma decoratiuni - fonduri europene sweety00 sweety00 as dori sa-mi infiintez un pfa...sau o firma.nu stiu exact categoria din care face parte,dar in domeniul decoratiunilor pentru evenimente(decor sali,flori si ... (vezi toată discuția)