avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Insolventa PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Insolventa PFA

Buna ziua, acum doi ani de zile am infiintat un PFA - nu a fost inregistrat nimic pe acest PFA (nici o facura, nici o activitate).
Avand in vedere acestea este posibila inregistrarea in insolventa ? daca da, cum ?
Daca nu, exista vreo posibilitate de a inregistra "desfacerea" pfa-ului fara a mai plati taxele lunare acumulate ?
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
aliana_, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:25, 13 Februarie 2015
Pai daca nu ati avut activitate, probabil ca nu aveti nici datorii. Sau aveti? Insolventa este acea stare patrimoniala caracterizata prin insuficienta fondurilor banesti. Se pune problema asta la dvs.?
Datorii exista - sunt platile lunare datorate statului care nu au fost platite. Ma gandeam la insolventa deoarece PFA -ul nu a inregistrat nici un profit , dar are inregistate penalitatile.
PFA-ul are patrimoniu de afectatiune? Caci daca nu are, persoana fizica va raspunde cu bunurile sale nelimitat, in ceea ce priveste obligatiile PFA-ului, fapt pentru care insolventa nu stiu daca este o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica autorizata-patrimoniu de afectatiune amt11 amt11 In cazul in care o persoana fizica constituie un PFA si ii constituie un patrimoniu de afectatiune luand din bunurile personale si creand o masa patrimoniala ... (vezi toată discuția)
Ref pfa dy.ciocan dy.ciocan Buna ziua, Am un PFA si as vrea sa stiu, daca imi deschid un cont in banca pe PFA, in cazul unei executari silite pe persoana fizica se poate pune ... (vezi toată discuția)
Poprire la pfa Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, o persoana are restante la banca si are instituita poprire pe conturi; in cazul in care infiinteaza o PFA , acesteia(PFA-ului=persoana juridica) i ... (vezi toată discuția)