avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme familiale- evacuare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme familiale- evacuare

In urma cu 6 ani am cumparat impreuna cu sotia un apartament si am mai luat o parte din banii si de la socrii mei.Am decis impreuna ca apartamentul sa fie trecut pe numele socrilor iar noi dupa ce le achitam restanta financiara sa ramana al nostru,in apartament am facut foarte multe inbunatatiri si modificari. Acum dupa atatia ani am descoperit ca sotiia este interesata de alt barbat si am inceput sa ne certam iar ia mi-a spus sa plec din apartament ca eu nu am nici un drept pentru ca apartamentul este pe numele parintilor ei , iar eu iam spus sa imi dea partea mea de banii si plec ea impreuna cu socrii refuza sa imi dea partea mea de banii spunand ca din moment ce apartamentul este pe numele parintilor ei ma pot da afara din casa oricand far sa imi dea nici o suma de bani.
Se poate sa ma dea afara?
Eu am domiciliul aici de 6 ani si am mai multe persoane care stiu si au fost de fata cand iam dat jumatate din suma de apartament socrului meu.
Care sunt modalitatile si ce pot face in situatia aceasta eu.
Cel mai recent răspuns: el1977 , utilizator 18:05, 13 Februarie 2015
`Pana sa va dea afara trebuie sa existe o hotarare de divort definitiva si irevocabila apoi socrii trebuie sa aiba o hotarare de evacuare definitiva si irevocabila. Din pacate in situatia dvs nu prea aveti ce sa faceti.Iar cu privire la partea dumneavoastra de bani, nu inteleg cum puteti sa o dovediti din moment ce erati casatorit in momentul in care le-ati cumparat apartament, de fapt este vorba de partea de bani pe care ii detineati 50% cu sotia, adica parte pe care o numiti ca fiind a dumneavoastra este de fapt impartita in doua.
Ok dar au spus ca au ei metode sa ma evacueze ca or sa scoata apartamentul la vanzare si tot or sa ma evacueze cu tote ca toate inbunatatirile si modificarile din apartament sunt facute de mine si de sotia mea dar eu am fost mai batut in cap si am spus tot timpul ca sa isi faca acte pe numele ei la orice bun,pentru ca eu nu vreau sa detin pe numele meu bunuri, noi am fost si suntem sustinuti financiar de catre mama mea care lucreaza in strainatate dar eu am facut tot timpu dupa cum mia dictat inima ,pentru ca imi iubeam sotia nebuneste si am gasit anumite discuti ale ei cu un alt barbat pe Facebook discutii si declaratii de iubire, propuneri si invitatii si din partea ei si din partea lui, apoi iam surprins de cateva ori impreuna in diferite locuri, la club erau impreuna unul langa altul , la un restaurant la fel si am gasit si foarte multe foto in care ei apar impreuna.Sotia imi spune ca nu pot demonstra nimic cu fotografiile si cu discutiile lor de pe Facebook pentru ca asta este o simpla discutie care se intinde de circa 1 an de zile.
Ca divorțați sau nu, socrii pot cere evacuarea dvs, ați avea un drept de creanță pt îmbunătățiri. E f complicata situația dvs, în lipsa unor acte, nu vad cum dovediti ca e de fapt bun comun cu nevasta.
Dar ma pot da afara din casa intr-un timp scurt 1-2 luni, eu pot demonstra ca am stat aici de cand sa cumparat apartamentul decat eu si sotia si copilul sunte trecuti la sociacie numai noi de cand am achizitionat apartamentul.
Ok ma evacueaza din aprtament dar se poate fara o sentinta judecatoreasca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot evacua socri din apartament? el1977 el1977 Buna ziua sunt casatorit legal de 8 ani de zile,in urma cu 6 ani am cumparat un apartament iar socrii mei ne-au ajutat cu jumatate din suma de banii cu ... (vezi toată discuția)
Divort m1967l m1967l Buna ziua , as dori si eu un raspuns daca se poate Mama mea s-a casatorit legal acum 9 ani cu un barbat ce detinea o casa pe numele lui (proprietatea lui) ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cradu2001 cradu2001 Buna ziua,ma poate ajuta cineva???? Am vandut apartamentul(2 camere) propietate personala in urma cu 6 ani pentru a o ajuta pe sotia mea sa scape de o problema ... (vezi toată discuția)