avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua , as dori si eu un raspuns daca se poate
Mama mea s-a casatorit legal acum 9 ani cu un barbat ce detinea o casa pe numele lui (proprietatea lui) dinantea casatoriei. Acum el s-a hotarat sa o dea afara din casa pe viitor urmand sa divorteze. Ce drepturi are mama mea in acest caz si ce trebuie sa faca in cazul in care el vrea sa o scoata fortat afara in cateva zile ? Cum trebuie sa procedeze in astfel de situatie ?
Va multumesc !

PS- Mama mea nu a fost trecuta in propietate al casei singura forma legala indeplinita a fost doar un buletin nou cu actuala adresa la care au locuit pana acum ..
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:11, 8 August 2015
Nu are niciun drept, doar sa locuiască pana o evacuează.
Dacă a îmbunătățit și cu banii ei casa, are un drept de creanță, dreptul la niște bani, adică.
Va multumesc pentru raspuns , doar o mica nelamurire daca se poate , cand ati spus ca poate ramane pana o evacueaza v-ati referit la evacuare prin sentinta, ordin judecatoresc sau simplu,, luat de mana si dat afara,, ? Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2015
m1967l, utilizator
Cu hotărâre judecătorească, însă după divorț ar trebui să plece de bunăvoie, altfel va plăti cheltuieli de judecată și de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi dupa casatorie mariw mariw Buna ziua. Bunica mea, Vasilica,a divortat de Nicolae acum 5 ani,dupa 45 de ani de casatorie. Casa in care au locuit amandoi a fost a parintilor lui Nicolae. ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti [b]daca proprietarul unui imobil isi evacueaza fosta nora (divortata de 2 luni si jumatate) este pasibil de vre-o pedeapsa? ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj Petrus1731 Petrus1731 As dori o concluzie pentru urmatorul caz: O familie de la tara, casatoriti de 18 ani, cu doi copii 16 si 14 ani, urmeaza sa divorteze, mai exact barbatul a ... (vezi toată discuția)