avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare din locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare din locuinta

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca proprietarul unui imobil isi evacueaza fosta nora (divortata de 2 luni si jumatate) este pasibil de vre-o pedeapsa?
A notificat-o in scris, sa paraseasca imobilul, dar n-ar mai avea rabdare sa introduca o actiune in instanta.
Dar, daca ii ingradeste dreptul de acces in toata locuinta, limitand-o la o singura camera?
Mentionez ca proprietarul are doua cladiri in aceeasi curte, una dintre cladiri punand-o la dispozitie fiului casatorit, care acum este divortat si el s-a mutat cu fetita (castigata in instanta) in cealalta locuinta a proprietarului. Nora proprietarului refuza sa paraseasca imolilul iar proprietarii nu o mai suporta in curtea lor. S-a incercat doar inchiderea portii dar ea a chemat politistul care a fortat proprietarul sa-i deschida poarta. Este normal ce a facut politistul, sa introduca pe cineva intr-o locuinta, in care nu mai are vre-un drept de a locui ?Ea a fost tolerata in acea locuinta doar prin prisma casatoriei cu fiul proprietarului. Nu-si schimba nici buletinul, ca sa-si pastreze domiciliul.
Va rog sa-mi spuneti care sunt consecintele in ambele cazuri (evacuare fortata sau ingradirea partiala a casei).
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
28lacra, utilizator
Cel mai recent răspuns: 28lacra , utilizator 15:09, 7 August 2014
Din punctul meu de vedere politistul respectiv a comis un abuz,nu este de competenta politiei sa se implice in astfel de dispute locative.Varianta legala 100% ar fi sa obtineti o hotarare judecatoreasca de evacuare,celelalte variante propuse de dvs implica riscul ca nora sa va faca o plangere la politie in scopul de a va sicana.
Pana la urma are buletinul cu adresa aia !
Politistul nu avea cum sa va forteze, ati cedat dvs.
Da, are buletinul la acea adresa, pentru ca nu si l-a schimbat. Poarta si numele fostului sot, iarasi o ilegalitate.......au terminat divortul totusi de doua luni jumate.
Restrangerea lucrurilor ei intr-o singura camera este tot o ilegalitate? Este normal sa se bucure de acces in toata locuinta, atata timp cat nu are acceptul proprietarului? Daca se duce fostul ei sot, de fata cu ea, sa-i mute totul intr-o camera, pana la evacuarea pe cale legala, e ilegal?
Notificat-o sa paraseasca locuinta si scrieti in notificare ca ii veti solicita o suma pe zi pt lipsa de folosinta.
Apoi actionati-o in judecata si pe langa evacuare cereti si bani.
Nu vreti sa actionati in judecata, luati-o de manuta si dati-o afara
si nu mai cedati cand vine politistul.
Probabil se va ajunge si la judecata, dar nu patesc nimic proprietarii daca o dau afara? Se gandesc la o eventuala amenda. S-ar incadra la vre-o infractiune?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune evacuare dumitras-26 dumitras-26 Buna ziua ! Va rog mult sa imi spuneti cum pot evacua din spatiu pe fosta sotie a fiului meu . Ei au divortat iar fosta nora e stabilita in italia dar la ... (vezi toată discuția)
Evacuare Eva57 Eva57 Buna ziua , Asi dori sa va intreb , ce modalitate exista pentru a putea evacua pe fosta mea nora din locuinta mea proprietate personala , unde a fost primita ... (vezi toată discuția)
Am închiriat un teren pe care este amplasat un chiosc proprietate ... 123469065 123469065 Am închiriat un teren pe care este amplasat un chiosc proprietate a statului ,prin licitație publica . Fosta chiriasa ocupa în continuare terenul și a ... (vezi toată discuția)