Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca proprietarul unui imobil isi evacueaza fosta nora (divortata de 2 luni si jumatate) este pasibil de vre-o pedeapsa?
A notificat-o in scris, sa paraseasca imobilul, dar n-ar mai avea rabdare sa introduca o actiune in instanta.
Dar, daca ii ingradeste dreptul de acces in toata locuinta, limitand-o la o singura camera?
Mentionez ca proprietarul are doua cladiri in aceeasi curte, una dintre cladiri punand-o la dispozitie fiului casatorit, care acum este divortat si el s-a mutat cu fetita (castigata in instanta) in cealalta locuinta a proprietarului. Nora proprietarului refuza sa paraseasca imolilul iar proprietarii nu o mai suporta in curtea lor. S-a incercat doar inchiderea portii dar ea a chemat politistul care a fortat proprietarul sa-i deschida poarta. Este normal ce a facut politistul, sa introduca pe cineva intr-o locuinta, in care nu mai are vre-un drept de a locui ?Ea a fost tolerata in acea locuinta doar prin prisma casatoriei cu fiul proprietarului. Nu-si schimba nici buletinul, ca sa-si pastreze domiciliul. Va rog sa-mi spuneti care sunt consecintele in ambele cazuri (evacuare fortata sau ingradirea partiala a casei).
Multumesc!
Din punctul meu de vedere politistul respectiv a comis un abuz,nu este de competenta politiei sa se implice in astfel de dispute locative.Varianta legala 100% ar fi sa obtineti o hotarare judecatoreasca de evacuare,celelalte variante propuse de dvs implica riscul ca nora sa va faca o plangere la politie in scopul de a va sicana.
Da, are buletinul la acea adresa, pentru ca nu si l-a schimbat. Poarta si numele fostului sot, iarasi o ilegalitate.......au terminat divortul totusi de doua luni jumate.
Restrangerea lucrurilor ei intr-o singura camera este tot o ilegalitate? Este normal sa se bucure de acces in toata locuinta, atata timp cat nu are acceptul proprietarului? Daca se duce fostul ei sot, de fata cu ea, sa-i mute totul intr-o camera, pana la evacuarea pe cale legala, e ilegal?
Notificat-o sa paraseasca locuinta si scrieti in notificare ca ii veti solicita o suma pe zi pt lipsa de folosinta.
Apoi actionati-o in judecata si pe langa evacuare cereti si bani.
Nu vreti sa actionati in judecata, luati-o de manuta si dati-o afara
si nu mai cedati cand vine politistul.
Probabil se va ajunge si la judecata, dar nu patesc nimic proprietarii daca o dau afara? Se gandesc la o eventuala amenda. S-ar incadra la vre-o infractiune?
Multumesc!
Actiune evacuare
dumitras-26
Buna ziua ! Va rog mult sa imi spuneti cum pot evacua din spatiu pe fosta sotie a fiului meu . Ei au divortat iar fosta nora e stabilita in italia dar la ... (vezi toată discuția)
Evacuare
Eva57
Buna ziua ,
Asi dori sa va intreb , ce modalitate exista pentru a putea evacua pe fosta mea nora din locuinta mea proprietate personala , unde a fost primita ... (vezi toată discuția)