avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Folosirea banilor firmei in scop personal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Folosirea banilor firmei in scop personal

Buna seara,
Daca sunt angajata pe post de contabila la o firma si sunt imputernicita pentru a face retrageri de numerar de la banca din contul firmei, banii fiind folositi in scopul personal ai administratorului fara documente justificative, in cazul unui control eu ca persoana imputernicita care semnez pe foaia de retragere ce raspundere am?
Pot fi trasa la raspundere sau acuzata de ceva anume?

Cel mai recent răspuns: PlanReorganizare , utilizator 10:03, 15 Februarie 2015
In momentul in care scoateti bani din banca, ei apar in casieria unitatii. De acolo, cand ii dati administratorului, justificati-i cu dispozitie de plata prin casierie, pe care sa o semneze ! Ca si contabila, stiti ca nu puteti da bani din casierie fara justificare, nu ? Intocmirea documentelor jusitificative e responsabilitatea dvs., sau a casierului unitatii ! Daca refuza sa o semneze, aveti o problema si ar trebui sa va ganditi daca mai ramaneti angajata firmei...La scopul platii, treceti dupa cum considerati ca e cazul la dvs.: avans spre decontare pentru achizitii a ceva, dividende, imprumut asociat.... etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana imputernicita pentru ridicare numerar din banca alinazaz alinazaz Buna seara, Daca sunt angajata pe post de contabila la o firma si sunt imputernicita pentru a face retrageri de numerar de la banca din contul firmei, banii ... (vezi toată discuția)
Monografie plata dividende ContSters329143 ContSters329143 Va rog sa imi spuneti monografia corecta la retragere dividende din banca: 457=5121 sau 581=5121 5311=581 457=5311. Adica, pot lua banii direct din banca ... (vezi toată discuția)
Sold de casa felisana felisana Buna ziua! Am si eu o problema. Lucrez ca si contabila la o firma. Seful lunar retrage din banca in numerar sume cuprinse intre 40.000 si 60.000 RON, pe ... (vezi toată discuția)