avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de prima inmatriculare

Buna seara ,

Posed un autoturism inmatriculat inainte de legea privind taxa de prima inmatriculare din 2007 al carui titular este tatal meu si din pacate a decedat in 2010 , doresc ca mama mea sa intre in posesia automobilului prin intermediul unei succesiuni dar nu stiu daca trebuie sa platesc acea taxa de inmatriculare exorbitanta.

Cel mai recent răspuns: onixcola , utilizator 18:44, 16 Februarie 2015
Nu e nevoie sa platiti timbrul de mediu. Faceti succesiunea si declarati fiscal transferul dr. de proprietate asupra autoturismului. Daca nu platiti taxa nu se schimba datele proprietarului din cartea de identitate a vehiculului dar nu ar trebui sa constituie un impediment.
Multumesc frumos si care ar fi primi pasi de urmat , presupun ca se poate face o succesiune partiala (adica doar pe autoturism)?!
Da, se poate si chiar e indicat daca nu aveti bani de taxe notariale + impozit. Dupa ce obtineti certificatul de mostenitor, inscrieti masina pe numele mamei la organul fiscal in raza caruia aveti domiciliul (Directia de Taxe si Impozite). Daca vreti ca proprietarul sa fie schimbat si in cartea de identitate a auto. se plateste timbrul de mediu.
Multumesc pentru informatie , presupun ca va avea drepturi depline asupra autoturismului
, adica v-a putea fi considerata titularul masini in caz de mi se va cere lucrul acesta?
Nu ati citit cu atentie ce am scris mai sus. Este titular din punct de vedere civil si fiscal dar nu va fi titularul inscris in CI a vehiculului pentru ca proprietatea (transcrierea e conditionata de plata unor taxe) si folosinta acestora comporta niste reguli speciale atat in privinta proprietarului (permisul de conducere) cat si a auto (RAR, etc).

Alte discuții în legătură

Auto inregistrat pe numele unei persoane decedate ariaint ariaint Buna ziua, detin un autoturim inmatriculat pe numele bunicii din motive fiscale respectiv impozit 0 deducere in baza legitimatiei de veteran de razboi. Tinand ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto sainescualex1997 sainescualex1997 buna ziua mi-a fost retinut talonul auto pentru ca nu am avut contract de vanzare cumparare, as putea sa inscriu masina din nou fara certificat? am doar cartea ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu auto furat din strainatate alin_mocanu alin_mocanu Buna ziua! In anul 2010 am cumparat un autoturism din Targul Auto Vitan, de la o persoana fizica din Romania, autoturismul fiind inmatriculat in Germania, dar ... (vezi toată discuția)