avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gardul - problema tipic romaneasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gardul - problema tipic romaneasca

As dori sa stiu :
1.daca pentru a reiinoiri / reparatii capitale la un gard, am nevoie de vreun accord de la primarie, sau proiect facut de architect/ proiectant. Mentionez ca gardul e construit acum 40 de ani ( atunci nu a fost ridicat cu autorizatie sau proiect) si astazi e intr o stare de degradare accentuata;
2. terenul care imprejmuieste respectivul gard e intabulat (fiind intravilan), insa un anume consilier ( care are anumite "sechele" de ordin politic cu mine) cauta motivatii de genul " drumul e prea ingust si ar trebui sppart gardul si dat mai in interior"; intrebarea este: poate sa foloseasca anumite motive (legalmente vorbind) ca sa ma oblige sa-l bag in interiorul parcelei mele atunci cand voi dori sa reabilitez gardul ?(desi am intabulare pe suprafata respectiva, pana in gardul cu pricina). Va multumesc pt raspunsuri date de domni/doamne avocati, juristi etc.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 10:55, 15 Februarie 2015
1. Aveti nevoie de autorizatie de reparatie. N-ar fi fost nevoie (la tara lumea e mai ingaduitoare), dar aveti, va citez, ,,anumite sechele" cu un consilier.
2. Daca terenul e intabulat si schitele ,,bat" cu realitatea din teren, n-are ce va face ,,prietenul" din consiliul local.
Sau are, dar pe bani, adica puteti fi expropriat in conditiile legii (nu intru in amanunte, aveti goagalul), cu plata unei drepte despagubiri.
Daca veti ajunge vreodata acolo, contestati actiunea de expropriere in instanta, solicitati o expertiza tehnica judiciara, angajati-va un expert tehnic judiciar asistent.
Va va spune avocatul cum sa procedati.
Nu de alta, dar e genul de cauze care bine gestionate aduc bani: si d-voastra si avocatului si expertilor.
Are balta, pardon, primaria, bani!
P.S. Pt. a va informa in amanunt ar trebui sa parcurgeti Legea 50/1991(legea c-tiilor)
[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea superficiarului impotriva proprietarului SpiritofIditarod SpiritofIditarod Buna ziua, in ciuda faptului ca am pregatire juridica, faptul ca de multi ani profesez intr-un domeniu foarte restrans al dreptului m-a lasat cu o expertiza ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri cu privire la limitele terenului irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Imi puteti spune cum trebuie procedat in situatia de mai jos: - niste cunostinte au o casa de vacanta la munte. Autorizatia de constructie a ... (vezi toată discuția)
Casa cu sentinta civila definitiva de demolare Cant A Cant A Am pierdut un proces nedrept. Sentinta a fost impotriva noastra. Suntem considerati de rea-credinta deoarece ne-am construit o casa respectand autorizatia de ... (vezi toată discuția)