avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executoriu

Potrivit art. 14 alin. 1 din OUG 119/2007 ,,Ordonanţa de plată, devenită irevocabilă ca urmare a neintroducerii sau respingerii cererii în anulare, constituie titlu executoriu.'' Aceasta inseama ca nu mai este necesara investirea cu formula executorie a ordonantei de plata pentru punerea in executare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 15 Iunie 2009
Este necesara investirea cu formula executorie.
Totusi art. 374 C.pr.civ prevede ca inscrisurile carora legea le recunoaste caracterul de titlu executoriu sunt puse in executare fara investirea cu formula executorie. Nu este si ordonanta de plata un astfel de inscris?
Fiind titlu executoriu, nu mai este necesara investirea ei cu formula executorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesara investirea? herculeroco herculeroco Potrivit art. 14 alin. 1 din OUG 119/2007 ,,Ordonanţa de plată, devenită irevocabilă ca urmare a neintroducerii sau respingerii cererii în anulare, ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Hotararile pronuntate in baza OUG 119/2007privind ordonanta de plata se mai investesc cu formula executorie ? Ieri mi- a fost respinsa cererea motivand ca ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata ddianna ddianna Buna ziua, Somatiile de plata emise de judecatorie, in baza Legii 119/2007, trebuie investite cu formula executorie pentru a fi puse in executare?Va ... (vezi toată discuția)