avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... acte materiale retinute in cadrul infractiunii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

acte materiale retinute in cadrul infractiunii continuate, constatare gratiere

Buna ziua!
Infractiunea de trafic de pesoane in forma continuata compusa din 6 acte materiale savirsita in cursul anului 2002 respectiv luna ianuarie, februarie, august , iulie, iulie, si ULTIMA 11OCTOMBRIE 2002. In data de 04 OCTOMBRIE 2002, a intervenit legea de gratiere 543/2002 care gratiaza FAPTELE SAVIRSITE pina in data de 04 oct 2002. Acum ne aflam in interiorul executarii pedepsei sa facut contestatie la executare in temeiul art 585 litera D unde am solicitat constatarea gratierii celor 5 fapte savirsite anterior intrarii in vigoare a legii de gratiere si aplicarea unei pedepse mai mici doar ptr acea fapta din oct 11 oct 2002. Am mai solicitat aplicarea gratierii partiale in temeiul legii 546/2002, art 16, alin 2.Dar ni sa respins ca NEFONDAT In recurs credeti ca se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 18:23, 14 Februarie 2015
Tocmai de asta a fost acea exceptie pe art 8 , ptr ca unii au avut privilegiul sa fie condamnati ptr fapte savirsite pina la aparitia legii si altii nu, datorita procedurilor..
[ link extern ]

DAR NECUNOSCUTA MEA ESTE ;
DACA SE POT CONSTATA GRATIATE NUMAI ACELE 5 FAPTE SAVIRSITE PINA LA APARITIA LEGII SI PTR CEA SAVIRSITA DUPA APARITIA LEGII SA SE PRONUNTE O PEDEAPSA MAI MICA?? AVIND IN VEDERE CA I SA RETINUT INFRACTIUNEA CONTINUATA!
DOAR ASTA ESTE NECUNOSCUTA MEA...RESTUL LE CUNOSC!

Si nu am adresat nimanui nici o cerere de gratiere INDIVIDUALA, ci am adresat instantei tot in cadrul contestatiei la executare constatarea gratierii PARTIALE referindu-ne la acele 5 fapte in temeiul legii 546/2002!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
dodonica, utilizator
dodonica a scris:
...Si nu am adresat nimanui nici o cerere de gratiere INDIVIDUALA, ci am adresat instantei tot in cadrul contestatiei la executare constatarea gratierii PARTIALE referindu-ne la acele 5 fapte in temeiul legii 546/2002!!
clar nu pricepeți ce vorbiți. nu aveți nici o bază să adresați legea 546 în procesul de recurs. cu asta am încheiat discuția pe acest subiect. puteți să continuați să țineți capra de coarne și să spuneți că e ciută. veți ajunge la același rezultat. capra tot va avea coarne iar faptele comise nu sunt grațiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratiere prevederi cp vs l546/2002 ela18 ela18 Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog, sa imi clarific unele aspecte legate de gratiere? In concret, Cp prevede ca gratierea poate avea efecte asupra ... (vezi toată discuția)
Constatare fapte gratiate? dodonica dodonica Pe vechiul cod a ramas definitiva si pusa in executare urmatoarea solutie; 1.săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, ... (vezi toată discuția)
Buna seara alexandra.dinica alexandra.dinica ce trebuie sa fac pentru a obtine o gratiere sau ptr. comutarea pedepsei?dati mi va rog si definitia procedurii sau textul legii...nu ma pricep si vreau sa ... (vezi toată discuția)