astazi in jurul orei 14 traversam strada pe trecerea de pietoni, cu cei 2 copii de mana. un logan a venit cu viteza si daca nu alergam cu copiii ne lovea in plin, chiar pe trecere. am retinut nr de inm al loganului. daca fac plangere la politie, aceasta va identifica si amenda soferul pe baza reclamatiei mele ?
NU il va amenda pe sofer, intrucat neacordarea de prioritate este o contraventie care se constata direct de catre politist. Ce sa zic, faceti plangere (ca poate mai fac si altii) doar ca sa fie facuta.
Am fost lovita pe trecerea de pietoni, semaforul verde pentru mine, nu am avut fracturi sau rani grave, la IML am fost si am avut certificat cu 9 zile ingrijiri medicale. Nu am actionat in judecata, e complicat, am preferat sa renunt. Tipul a vrut sa ma despagubeasca cu o suma de bani, nici mare, nici mica, am refuzat. Au trecut aproape 8 ani de atunci si inca ma doare umarul, cu timpul din ce in ce mai tare.
Eu cred ca trebuie sa multumiti celui de sus ca ati scapat neatinsi, doar cu o sperietura, de ce sa mai pierdeti timpul?
Si de acum incolo faceti ca mine, pieton sau sofer am grija la treceri pentru ca inca mi-e frica sa nu ma loveasca sau sa nu lovesc pe cineva. Pana la urma o sa uitati incidentul.
Asa este, in linii mari aveti dreptate. Insa eu ma gandesc si la ceilalti, daca soferul respectiv are un comportament agresiv la volan mai devreme sau mai tarziu cu siguranta va lovi pe cineva. Insa legile sunt legi si cu ele nu ne jucam.
Daca legal ar fi putut fi tras la raspundere, atunci as fi mers pana in panzele albe ca sa il vad platind pentru inconstienta lui.
In general, smecherii de genul asta sunt mana-n mana cu politia. Nu aveti castig de cauza. O beizadea a calcat o fetita pe trecerea de pietoni si nici macar n-a franat...si umbla liber !