avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata acoperisului la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata acoperisului la bloc

Buna,
Sunt din rm. valcea si locuiesc intr-un apartament. Acum 2 ani s-a facut un tabel pt strangerea semnaturilor pt a se face acoperis, eu nu am fost de acord si mi-am exprimat acesta opinie. Ulterior am fost trecuta pe tabel cu suma de 1450 lei costul acoperisului. Am vorbit cu un jurist care mi-a zis ca acoperisul intra la investitii nu la reparatii sa fiu obligata sa platesc. Acum mi-a venit somatie cum ca voi fi citata in instanta pentru plata respectiva care a ajuns la 1950 cu tot cu penalizari. Pot face ceva in privinta asta?.....sau macar sa nu platesc penalizarile? va rog dati-mi un raspuns...multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:39, 18 Iunie 2009
Daca hotararea de a se face acoperisul respectiv a fost luata de majoritatea proprietarilor, cu semnatura pe tabel, atunci si cei care s-au abtinut sau au fost impotriva sunt obligati sa plateasca.
Daca discutati cu presedintele si sunteti un proprietar care nu aveti alte datorii, alte restante, acesta poate decide in comitet reducerea penalizarilor . Asa as face eu daca debitul ar fi achitat imediat si asociatia nu ar avea de platit penalizari catre nici un furnizor.
Nu am restante la asociatie......intotdeauna platesc la timp......dar mergand pe mana juristului cum ca acoperisul intra la investitii , nu la reparatii nu am achitat pana acum......daca sunt de acord pot sa platesc maine pretul initial pt acoperis......important e ca se poate discuta despre penalizare=D>......daca nu vor asa, pot sa platesc lunar o suma pana cand achit tot? au ce sa-mi faca daca as vrea sa platesc in transe? ms
Asa cum spune si @adriantot in acest moment depinde de ce stabiliti cu asociatia. Daca achitati costul initial tot macar se stopeaza calculul penalitatilor pe care ulterior le platiti si in rate. Este posibil daca ei nu au intarziat plati catre constructori din cauza dumneavoastra sa va reduca din ele.
Corect , daca achitati acum debitul in totalitate nu mai exista baza de calcul pentru penalizari. Acestea se vor afisa mereu pe lista de plata si vor scade pe masura ce mai platiti din ele fara a se mai calcula vreo penalizare. E bine sa mergeti la presedinte , sa faceti un angajament de plata pentru penalizari , o esalonare si sa achitati debitul acum. Ceea ce va spus avocatul ca ar fi investitie si nu reparatie, nu schimba cu nimic situatia. Puteati sa discutati daca e investitie sau reparatie atunci cand s-a hotarat efectuarea lucrarii. La o investitie (de altfel si la reparatiile capitale , majore) votul fiecarui proprietar este proportional cu cota parte indiviza de proprietate ( functie de suprafata utila a apartamentului). Dar hotararea a fost luata atunci si putea fi atacata in instanta in termen de 45 de zile, nu acum.
Multumesc pt raspunsuri......am rezolvat cu plata......fara penalizariB-)

Alte discuții în legătură

Fond reparatii angi25 angi25 Buna ziua tuturor! Am si eu o problema pe care nu stiu cum ar trebui rezolvata, va rog sa ma ajutati. La un bloc cu 4 etaje si 2 scari, cate 15 ap./scara, ... (vezi toată discuția)
Penalitati LacramioaraNadia LacramioaraNadia Buna seara. In cazul in care un debitor incheie o conventie de plata cu Asociatia de Proprietari pentru a-si plati in transe debitul, Asociatia percepe in ... (vezi toată discuția)
Impunere de plata abuziva intretinere lazarnicoleta lazarnicoleta buna seara! am facut o solicitare catre asociatia de proprietari de care apartin, sa-mi elibereze o adeverinta din care sa reiasa ca nu am datorii restante. ... (vezi toată discuția)